Συνταγή για ντόνατς 

Συστατικά

Advertisement

50 γρ. ζάχαρη
7 γρ. ξηρή μαγιά
150 mls γάλα ζεστό
1 μεσαίο αυγό
1 κουταλιές ζάχαρη βανίλιας
350 g απλό αλεύρι
1/2 κγ αλάτι
50 g βούτυρο λιωμένο
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη στη σκόνη

Μέθοδος

1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας σκέτο αλεύρι και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 5 με 10 λεπτά.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια.
3. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ακολουθεί το λιωμένο βούτυρο.
4. Φτιάξτε τη ζύμη ζυμώντας τη με το χέρι για 10 λεπτά ή σε μίξερ για 7 λεπτά.
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα σε ένα μπολ καλυμμένο με περιτύλιγμα ή μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

6. Όταν είστε έτοιμοι, ανοίξτε με το πλάστη τη ζύμη σε παχος 1 εκ περιπου και κόψτε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο εργαλείο κοπής και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο, για να κάνετε μία τρύπα στην μέση, ουσιαστικά θα πρέπει να έχετε ένα μεγάλο δαχτυλίδι που να μοιάζει με ντόνατ.
7. Τοποθετήστε όλα τα ντονατς σας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, καλύψτε και αφήστε τα ντόνατς να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
8. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμότητα και τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά για λίγα λεπτά μόνο  για να τα χρωματίσουμε ελαφρώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίστε με ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστό.

Advertisement

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: The Hellenic Odyssey

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement