Τα πιο τεμπέλικα μακαρόνια
Συστατικά
250 γρ. Μακαρόνια Πέννες
300 ml γάλα
300 ml νερού
2 αυγα
1 κεφάλι τυρί μοτσαρέλα
150 γρ τριμμενη κεφαλογραβιερα ή εμμενταλ
150 γρ τριμμένο τσενταρ
100γρ τριμμένη παρμεζανα
1 μικρό λουκάνικο χωριατικο
αλάτι, πιπέρι, ριγανι
Εκτέλεση βήμα βήμα
Προθερμένουμε το φούρνο στους 200ºC πάνω και κάτω.
Παίρνουμε ένα πυρέξ για το φούρνο και την ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε τις πέννες ωμές. Δεν είναι απαραίτητο να τις μαγειρέψετε.
Για να κάνουμε τα μακαρόνια πιο ενδιαφέροντα, ας πούμε, θα προσθέσουμε 1 λουκάνικο.
Αφαιρώ το περίβλημα και το κόβω σε κομμάτια και το προσθέτω στο πυρέξ.
Θα προσθέσω επίσης ένα άλλο συστατικό που μου αρέσει πολύ, το τυρί μοτσαρέλα.
Και θα προσθέσω λίγο παρμεζάνα και ανακατεύω. Μια μικρή ποσότητα παρμεζάνας αυξάνει κάθε πιάτο ζυμαρικών σε υψηλότερο επίπεδο.
Τώρα πρόκειται να προετοιμάσουμε την επικάλυψη.
Σπάζουμε δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέστε μέσα το νερό και το γάλα.
Προσθέστε το αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, για την γεύση.
Θα προσθέσω επίσης 1 πρέζα ρίγανη και σκόνη σκόρδου.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αποξηραμένο κρεμμύδι ή βασιλικό … τα μπαχαρικά που σας αρέσουν περισσότερο. Ανακατευουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και καλύπτουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε το αγαπημένο μας τυρί από πάνω.
Έχω τυρί τσένταρ και εμμενταλ.
Για να μην μαυρίσει το τυρί πριν φτιαχτούν τα μακαρόνια, θα καλύψω το πυρεξ με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα μακαρόνια στο φούρνο και τα ψήνουμε 40 λεπτά.
Μετά από λίγο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, βάζουμε τα μακαρόνια στο πάνω ράφι και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να είναι όπως μας αρέσει.
Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το φούρνο.
Και εδώ είναι τα πιο τεμπελικα μακαρόνια μας