Αυτή η συνταγή για τηγανιά χοιρινού στη γάστρα, από τη σοφή Γιαγιά Λένα, είναι απλή, γευστική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας!

Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Βεγκετά
Πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι, ο χυμός του
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το χοιρινό κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βεγκετά, πάπρικα, μουστάρδα και χυμό λεμονιού.
Ρίξτε το ελαιόλαδο στο μπολ και μην ανακατέψτε ξανά τα κομμάτια κρέατος.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προεραιτικά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κρέας με όλα τα υγρά του σε μια γάστρα.
Σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρέστε το σκέπασμα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι το κρέας να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Σερβίρετε ζεστό, με συνοδευτικό με μπαμοες, πατάτες ή πουρέ.

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή γιαουρτόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με βουτυρωτή σάλτσα λεμονιού