Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που να φτιάχνεται στο άψε-σβήσε, χωρίς φούρνο και χωρίς κόπο, τότε η τούρτα κατσαρόλας είναι η τέλεια επιλογή. Αυτό το γλυκάκι με τη βελούδινη κρέμα και τα μπισκότα είναι τόσο νόστιμο, που δεν θα μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα κομμάτι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τούρτα κατσαρόλα

Ενα κομμάτι από τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα και σαντιγύ.
H Τούρτα κατσαρόλας, ένα γλυκό που πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύκολο! Είναι το ιδανικό γλυκάκι για το Σαββατοκύριακο και το πιο πιθανό είναι να εξαφανιστεί πριν καν προλάβετε να το βάλετε στο ψυγείο.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη τούρτα, θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

  • 2 1/2 πακέτα Μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λίτρο Γάλα
  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 7 κ.σ. Κορν φλάουρ
  • 7 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 Κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγύ:

  • 1 κουτί Φυτική σαντιγύ (μόρφατ)
  • 1 κουτί Γάλα ζαχαρούχο

Για το γαρνίρισμα:

  • Τριμμένη κουβερτούρα

Instructions

Σε ένα βαθύ μπολ, σπάω τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, το βιτάμ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα, και τα βράζω μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσέχω να μην πήξει πολύ η κρέμα, γιατί δεν θα τραβήξουν τα μπισκότα και θα είναι σκληρά.

Ρίχνω την κρέμα στα μπισκότα και ανακατεύω καλά για να ενωθούν. Βάζω το μείγμα σε ένα ταψί ή σε τσέρκι, αν θέλω να μοιάζει με τούρτα. Το αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά το βάζω στο ψυγείο για μία ώρα.

Παρασκευή Σαντιγύ

Χτυπάω τη φυτική κρέμα για λίγο και στη συνέχεια ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάω το μείγμα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και στρώνω από πάνω τη σαντιγύ μου. Στο τέλος, ρίχνω και την τριμμένη κουβερτούρα και το βάζω ξανά στο ψυγείο.

Μετά από λίγες ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

H Συνταγή είναι της κας Λένα Χριστοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τούρτα κατσαρόλας σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Σωστή υφή: Όπως αναφέρεται και στη συνταγή, είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να μην είναι πολύ σφιχτή. Πρέπει να είναι σχετικά ρευστή για να μπορέσουν τα μπισκότα να την απορροφήσουν και να γίνουν μαλακά.
  • Τύπος κουβερτούρας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα υγείας αν θέλετε το γλυκό σας να έχει μια πιο πικρή γεύση σοκολάτας.
  • Σερβίρισμα: Χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι ή ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο για να βγάλετε την τούρτα εύκολα και να την κόψετε σε όμορφα κομμάτια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή