Τσιζκέικ κολοκύθας

Διαφήμιση

Υλικά:

304 ml ζαχαρούχο γάλα
200 ml γλυκιά υγρή κρέμα γάλακτος(σαντιγί)
380 γρ ξινή κρέμα
250 γρ μασκαρπόνε
9 κ.σ. ζάχαρη
200-300 γρ κολοκύθα
χυμό από 1 λεμόνι
4 συσκευασίες ζελατίνης (10 g το καθένα)
1 και 1/2 πακέτο μπισκότα (165 g το καθένα)
1/2 πακέτο βούτυρο (125 γρ. το καθένα)
δίσκος / ταψί για κέικ (χρησιμοποίησα ένα δίσκο με διάμετρο 30 cm και ύψος 5 cm)

Εκτέλεση:

για την βάση:
ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο / μαλακό βούτυρο και σχηματίζουμε μία βάση στον πάτο του ταψιού/φόρμας.
Αφήνουμε στο στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Για την πρώτη στρώση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το χέρι με ένα σύρμα το 1/2 από το ζαχαρούχο γάλα, την ξινή κρέμα, το 1/2 από το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Σε αυτό προσθέτουμε ζελατίνη προ διαλυμένη σε νερό 2 φακελάκια (σύμφωνα με τις οδηγίες
της συσκευασίας) και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα. Περιχύνουμε την βάσα και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά (ίσως περισσότερο μέχρι να σφίξει).

Διαφήμιση


Για τη δεύτερη στρώση:
Προβράζουμε την κολοκύθα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη σουρώνουμε και την πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος Προ χτυπημένη σε σαντιγί, προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, με χυμό λεμονιού 1/2 από το μασκαρπόνε, την κολοκύθα και χτυπάμε στη χαμηλότερη ρύθμιση με το μίξερ ή με το σύρμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φακελάκια ζελατίνης, ξανά διαλυμένα σε νερό και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Περιχύνουμε την πρώτη στρώση και ξανά στο ψυγείο, αλλά για περισσότερη ώρα (2-4 ώρες).

Διακόσμηση: της επιλογής σας. Χρησιμοποίησα ρόδι και μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση