Τυρόπιτα στο τηγάνι με ανθότυρο

Διαφήμιση

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Ανθότυρο και κεφίρ 200 g το καθένα.
αυγά, 2 τεμ.
ζάχαρη, 50 γρ.
1 πρέζα αλάτι;
βανιλίνη για γεύση.
σόδα 1/3 τρίτο κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι 150 γρ

Διαδικασία μαγειρέματος

Η τυπική βανιλίνη αντικαθίσταται τέλεια με λάιμ και ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθότυρο αγαπά πολύ τέτοιους συνδυασμούς.
Διαλύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι στο κεφίρ, προσθέτουμε τα αυγά το ξύσμα και το ανθότυρο. Ανακατέψτε καλά τη μάζα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σόδα, ρίχνουμε στη μάζα και ζυμώνουμε μια μάλλον πυκνή ζύμη.
Λιπάνετε το τηγάνι με φυτικό λάδι και ζεστάνετε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά από τη μία πλευρά.
Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο πιάτο, αναποδογυρίστε την πιτα και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά.
Για μια τέτοια πίτα, μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη κρέμα γάλακτος χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη ή περιχύνετε με μέλι, ή σιρόπι γλυκών μούρων.

Θα είναι νόστιμο και με μαρμελάδα μήλου με κανέλα.

Η Συνταγή είναι από bezhvorob

Διαφήμιση