Υγρό Brownies σοκολάτας μαλακό και υγρό, με ταχίνι και πορτοκάλι
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υγιεινό και απλόστη παρασκευή του αλλά πεντανόστιμο στη γεύση γλύκισμα για να απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό με σοκολάτα ακόμα και όταν νηστεύετε και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού [3 πορτοκάλια περίπου)
50 ml κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σοκολάτα κουβερτούρας λιωμένη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ.
2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. της σοκολάτας κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια. Μόλις λιώσει και γίνει σοκολατένια κρέμα τη βγάζετε να κρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα τα για να μην κάνει κρούστα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Δεν χρειάζεται έντονο και πολύ χτύπημα ή να χτυπήσετε με μίξερ το μείγμα.
4. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και το υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε το brownies για 25 λ. περίπου. Μη τα ψήσετε πιο πολύ γιατί το αποτέλεσμα που θέλετε είναι να είναι τραγανό εξωτερικά και υγρό μέσα.
5. Βγάζετε το brownies από το φούρνο το αφήνετε 20 λ. να μισοκρυώσει και ξεφορμάρετε. Κόβετε σε κομμάτια το γλυκό και όταν πρόκειται να σερβίρετε λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και περιχύνετε το μπράουνις. Γαρνίρετε με φρούτα εποχής.
ΠΗΓΗ: Yiota Xenofontos