Φιλέτο ψάρι με κάπαρη, ελιές και ντοματίνια

Υλικά

600 γρ φιλέτο ψαριού (δόσεις για 3 άτομα)
200 γραμμάρια ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αφαλατωμένη κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ελιές καλαμων
Φρέσκος βασιλικός για γεύση
Αλεύρι για γεύση
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Μισό φρέσκο ​​τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι για γεύση.

Πώς να το ετοιμάσετε

Ας ετοιμάσουμε τα φιλέτα μας. Αν έχουν παγώσει, τα ξεπαγώνουμε, τα ταμποναρουμε με απορροφητικό χαρτί, τα αλευρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε τη σκελίδα σκόρδο με τα πλυμένα και κομμένα στη μέση τα ντοματίνια σε μια δοση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την αφαλατωμένη κάπαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε σκεπασμενα ένα καπάκι. Όταν σχεδόν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε αλάτι, ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και,
αν θέλετε, μισή φρέσκια πιπεριά τσίλι.

Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι με τα ντοματίνια και την κάπαρη και μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 10,15 λεπτά πριν τον απλώσουμε και σερβίρουμε τον υπέροχο ψαρι μας με ελιές και ντοματίνια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο Μοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα με γιαουρτι και ταχίνι…η γεύση της τα σπάει