Καραμελωμένα Πορτοκάλια

Φτιάξτε αυτές τις εύκολες λιχουδιές για να γαρνίρετε ή να διακοσμήσετε γλυκά, παγωτά και κέικ ή απλά βουτήξτε τες σε κουβερτούρα και απολαύστε τες σκέτες.
Έχουν υπέροχη γεύση και γίνονται εύκολα και γρήγορα!

Υλικά…

2 πορτοκάλια
200 γ. ζάχαρη
250 γ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Πώς θα τις φτιάξουμε…

Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες ίδιου πάχους. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρει βράση τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά γυρνώντας τις φέτες και από την άλλη πλευρά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με δαμάσκηνα στην χύτρα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια Julienne