Eνα παραδοσιακό έδεσμα που έχει άλλη χάρη, τον χαλβά Φαρσάλων. Πρόκειται για ένα γλυκό με μοναδική, ζουμερή υφή που θυμίζει ζελέ, και γίνεται με λάδι αντί για βούτυρο, γι’ αυτό είναι και πιο ελαφρύ. Θα ακολουθήσουμε την αυθεντική συνταγή βήμα-βήμα για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, που θα μας ταξιδέψει στη γεύση.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι!
Μάθε πώς να φτιάχνεις τον αυθεντικό χαλβά Φαρσάλων με λάδι, ακολουθώντας τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής. Ένα γλυκό ζουμερό, με μοναδική υφή και υπέροχη γεύση.
Ingredients
Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό μας χαλβά, θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο νισεστέ (περίπου 250 γρ.)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 10 ποτήρια νερό
- Λίγο λάδι ή βούτυρο (περίπου 1/2 κούπα)
- Λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
- Ζάχαρη για την κρούστα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτόν τον υπέροχο χαλβά Φαρσάλων.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύω το νισεστέ και όλη τη ζάχαρη εκτός από ένα ποτήρι μέσα στα 10 ποτήρια νερό. ανακατεύω καλά με ένα σύρμα για να μη μείνουν σβόλοι.
2. Σε μια κατσαρόλα, κάνω καραμέλα με το ένα ποτήρι ζάχαρη, προσέχοντας να μην καεί.
3. Μόλις γίνει η καραμέλα, προσθέτω στην κατσαρόλα το μείγμα του νισεστέ από το μπολ, καθώς και το λάδι ή το βούτυρο.
4. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται διάφανο. συνεχίζω το ανακάτεμα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζουμερή, παχύρρευστη μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
5. Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος, τον απλώνω σε ένα ταψί ή μια φόρμα. πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια του χαλβά.
6. Βάζω το ταψί ψηλά στο φούρνο, στο γκριλ, για λίγα λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να δημιουργήσει μια ωραία, τραγανή κρούστα.
Η Συνταγή είναι της κας Vaso Gravani
Χρήσιμα Tips για τον Χαλβά Φαρσάλων
- Το ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι το πιο σημαντικό βήμα. Αν σταματήσεις, ο χαλβάς θα σβολιάσει.
- Η ζάχαρη: Η ζάχαρη στην επιφάνεια του χαλβά είναι αυτή που δίνει την χαρακτηριστική κρούστα του χαλβά Φαρσάλων. Μην την παραλείψεις!
- Το σερβίρισμα: Άφησε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί πριν τον κόψεις σε κομμάτια. Μπορείς να τον πασπαλίσεις με κανέλα ή να προσθέσεις τα καβουρδισμένα αμύγδαλα για έξτρα γεύση.











