Χυλοπίτες με Κοτόπουλο
Συστατικά
• 1 Στήθος από κοτόπουλο
• 250 γρ μοναστηριακές χυλοπίτες
• 2-3 πιπεριές σε χρώμα επιλογής σας
• 1 κρεμμύδι
• 1 κονσέρβα μανιτάρια ή 4 φρεσκα ψιλοκομμένα
• 1 κύβο από ζωμό κότας
• 2-3 κουτ. σούπας κρέμα τυριού
• αλάτι
• πιπέρι
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αγίου Όρους
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε σε αντικολλητικο χαμηλό σκεύος 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φετούλες το κοτόπουλο, αφού κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει και μετά ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αφήνουμε λίγο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά από τα μανιτάρια.
Χυλοπίτες με Κοτόπουλο – Αγιορείτικη – Μοναστηριακή Συνταγή• Ωστόσο σε 500 γρ βραστό νερό ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και αφού απορροφηθούν τα υγρά από το κοτόπουλο και τα λαχανικά ρίχνουμε τον ζωμό μέσα κ αφήνουμε για 15′ με 20′ να μαγειρευτούν καθώς προσθέτουμε αλατοπίπερο καλό θα είναι πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
• Για τις χυλοπίτες, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό το αλατίζουμε και ρίχνουμε τις χυλοπίτες για 1′ με 2′ να μαλακώσουν μετά στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό.
• Αφού έχει σχεδόν απορροφήσει το ζωμό το κοτόπουλο ρίχνουμε μαζί μέσα τις χυλοπίτες και προσθέτουμε το νεράκι που βράζαμε πριν σχεδόν 1 κουταλιά της σούπας σερβιρίσματος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας καλά. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ωμό σκορδόλαδο και να τρίψουμε λίγο πιπέρι από πάνω.
Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://akispetretzikis.com Εικόνες: Sintayes.gr