Το Ρολό Ζαμπόν με τυρί είναι μία τέλεια επιλογή για τις στιγμές που θέλεις κάτι νόστιμο και γρήγορο. Είναι ένα σνακ που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας, είτε ως ορεκτικό, είτε ως ένα ελαφρύ γεύμα. Με την τραγανή του κρούστα εξωτερικά και το λιωμένο τυρί εσωτερικά, αυτό το ρολό ζαμπόν θα γίνει το αγαπημένο σου.
Συστατικά:
– 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
– 250 γραμμάρια ζαμπόν
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
– 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
– 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου
– καρυκεύματα για γεύση (κάρυ)
Εκτέλεση
Στρώνουμε 2 φέτες ζαμόν η μια πάνω στην άλλη και απο πάνω μία φετα μοτσαρέλα.
Καρυκευουμε με ρίγανη και ότι άλλο θέλουμε και τυρλιγουμε σε ρολό και τοποθετούμε μέσα
σ ένα πυρεξ
Σ ένα μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά , πιπέρι, κάρυ, αλάτι και χτυπάμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε την φρυγανιά, τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σ’ ενα τρίτο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι.
Παίρνουμε τα ρολάκια τα περνάμε από το αλεύρι πολύ καλά, μετα απο το αυγό και μετα απο το μείγμα παρμεζάνας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο να καψει και ρίχνουμε μεσα ένα ένα τα ρολάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα βγάζουμε σε ένα χαρτι.
Tips για το Τέλειο Ρολό Ζαμπόν με Τυρί
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρολό Ζαμπόν με τυρί σας ακόμα πιο νόστιμο και τραγανό. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό πριν ρίξετε τα ρολάκια, αλλιώς θα απορροφήσουν πολύ λάδι και δεν θα γίνουν τραγανά. Μην τηγανίζετε πολλά ρολάκια μαζί, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά σε φέτες εκτός από μοτσαρέλα, όπως γκούντα ή ένταμ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για ακόμα πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού στο μείγμα της φρυγανιάς.
Καλή Απόλαυση











