Το Αγριογούρουνο με Μακαρόνια είναι ένα πιάτο που λατρεύω και εφτιαξα με την συνταγή του κου Ilias Iatridis  φτιάχνω, καθώς μας μεταφέρει απευθείας στην καρδιά της ελληνικής υπαίθρου με τα πλούσια αρώματα και την έντονη γεύση του κυνηγιού. Για να πετύχω αυτό το βαθύ, τρυφερό αποτέλεσμα, η προετοιμασία είναι το παν. Επομένως, ξεκινάμε με ένα κομμάτι πλάτη από μικρό αγριογούρουνο, το ξεκοκκαλίζουμε, και το κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστά, κόντρα στις ίνες του κρέατος, ενώ το αφήνω να παγώσει με πάγο για να φύγουν όλα τα αίματα και οι τοξίνες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα καθαρό και νόστιμο αποτέλεσμα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αγριογούρουνο με Μακαρόνια

Αγριογούρουνο με Μακαρόνια

Ετοιμάζω την πιο πλούσια και αυθεντική αγριογούρουνο με μακαρόνια, μια συνταγή που απαιτεί υπομονή, αλλά ανταμείβει με ένα βαθύ, αρωματικό και τρυφερό κρέας που λιώνει στο στόμα! Η διαδικασία προετοιμασίας του κρέατος είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η σάλτσα, με όλα τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι, δίνει μια μοναδική γεύση. Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε ένα παραδοσιακό πιάτο που θα μείνει αξέχαστο.

Prep Time 2 minutes
Cook Time 1 minute
Total Time 3 minutes

Ingredients

Προετοιμασία Κρέατος

  • Μία πλάτη από μικρό αγριογούρουνο (ξεκοκκαλισμένη, απέδωσε 3,5 κιλά κρέας)
  • Παγάκια (για το μούλιασμα)

Για τη Σάλτσα Κρέατος

  • Δύο μεγάλα κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο (κομμένες)
  • 500 gr κρασί κόκκινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλλα
  • 1 καλή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Δαμάσκηνα αποξηραμένα (περίπου 1 χούφτα)
  • 400 gr ντομάτα κονκασέ

Instructions

Το κλειδί για την επιτυχία για το αγριογούρουνο με μακαρόνια είναι η υπομονή και η σιγανή φωτιά.

Α. Προετοιμασία και Θωράκιση Κρέατος

1. Βγάζω το κρέας από το ψυγείο, αφού έχει μείνει 24 ώρες, και το στραγγίζω πολύ καλά.

2. Του ρίχνω αλάτι, πιπέρι, και το θωρακίζω σε μια πλατιά κατσαρόλα. πρέπει να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

3. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.

4. Όταν μαραθούν τα λαχανικά, ρίχνω το κόκκινο κρασί και αφήνω να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Β. Μαγείρεμα της Σάλτσας

5. Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το κύμινο, τους κόκκους πιπεριού, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το στικ κανέλας, τον πελτέ, τη ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ.

6. Το ξεχνώ στη φωτιά για δύο με τρεις ώρες, ρίχνοντας ματιές αν χρειαστεί να προσθέσω νερό. η φωτιά πρέπει να είναι σιγανή, θέλει υπομονή αυτό το στάδιο.

7. Στο τέλος, ρίχνω τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τα αφήνω να μαλακώσουν, όχι όμως να διαλυθούν, 3-4 λεπτά είναι αρκετά.

Γ. Μαγείρεμα Μακαρονιών και Σερβίρισμα

8. Σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνω αλάτι, μερικές σταγόνες λάδι, τα μακαρόνια, και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

9. Τα σουρώνω, τα ξαναρίχνω πάλι στην κατσαρόλα, και τους ρίχνω μυζήθρα, ανακατεύοντας να πάει παντού.

10. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λειώνω τρεις κουταλιές της σούπας πρόβειο βούτυρο.

11. Όταν κάψει, το ρίχνω στα μακαρόνια και ανακατεύω.

12. Σερβίρω τη νόστιμη αγριογούρουνο μακαρονάδα όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Notes

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

  • Χρόνος Προετοιμασίας (Ενεργός): Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος (Σάλτσα): 2 έως 3 ώρες.
  • Χρόνος Μαγειρέματος (Μακαρόνια): Περίπου 10-15 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 3 ώρες 30 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι (Αναμονής/Προετοιμασίας): 24 ώρες (για το κρέας στο ψυγείο).

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τη Συνταγή 

  • Το μούλιασμα: Μην παραλείψετε το μούλιασμα του κρέατος με τον πάγο για 24 ώρες. αυτό αφαιρεί τις τοξίνες και την έντονη μυρωδιά του αγριογούρουνου, βελτιώνοντας τη γεύση.
  • Η κανέλα και το πορτοκάλι: Αυτά τα δύο στοιχεία είναι καθοριστικά για να δώσουν την παραδοσιακή γεύση της σάλτσας κυνηγιού.
  • Η φωτιά: Το αργό μαγείρεμα για 2-3 ώρες είναι απαραίτητο για να μαλακώσει το αγριογούρουνο και να γίνει τρυφερό.
  • Το βούτυρο: Το πρόβειο βούτυρο στο τέλος δίνει στα μακαρόνια μια αυθεντική, πλούσια, παραδοσιακή γεύση που ταιριάζει τέλεια με τη σάλτσα.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: