Τα αρνίσια παϊδάκια με αρακά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Όταν συνδυάζω το τρυφερό κρέας με τα αρωματικά λαχανικά και τα φρέσκα αρακά, δημιουργώ ένα γεύμα που ικανοποιεί όλη την οικογένεια. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κυριακάτικο τραπέζι, ενώ παράλληλα προσφέρει τέλεια ισορροπία μεταξύ πρωτεϊνών και λαχανικών.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αρνίσια Παϊδάκια με Αρακά

Αρνίσια παϊδάκια με αρακά και άνηθο σερβιρισμένα σε βαθύ πιάτο, με έντονο πράσινο χρώμα

Φτιάξτε τα πιο ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με αρακά, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει το αρνί με τα φρέσκα λαχανικά. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι και σας εγγυάται ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση, χάρη στη ρίγανη και τον φρέσκο άνηθο. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 20 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένα (400 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο μεσαίο
  • 1 πατάτα μεσαία
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Νερό

Instructions

Προετοιμασία για τα Παϊδακια

Αρχικά, ζεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετώ τα παϊδάκια στο καυτό τηγάνι και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα αφαιρώ και τα τοποθετώ σε μία πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και τα πασπαλίζω με ρίγανη, ενώ τα αφήνω στην άκρη να ξεκουραστούν.

Προετοιμασία των Λαχανικών

Στο ίδιο τηγάνι που σότάρα τα παϊδάκια, προσθέτω περισσότερο ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Έπειτα, προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες και την πατάτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθήκη Αρακών και Μαγείρεμα

Ρίχνω στο τηγάνι τα κατεψυγμένα αρακά και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτω τις τριμμένες φρέσκες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο νερό. Σκεπάζω ξανά και αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Τελικό Ψήσιμο στο Φούρνο

Μεταφέρω το μείγμα με τα λαχανικά σε ένα πλακερό ή άλλο σκεύος που μπορεί να σκεπαστεί. Πασπαλίζω με λίγο ακόμη φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο και τοποθετώ επάνω τα σοταρισμένα παϊδάκια. Σκεπάζω το σκεύος και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για 10 λεπτά. Τέλος, ξεσκεπάζω και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι τα παϊδάκια να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Συμβουλές

  • Το Σοτάρισμα: Το γρήγορο σοτάρισμα στην αρχή είναι πολύ σημαντικό γιατί κλείνει τους χυμούς του κρέατος μέσα στα παϊδάκια και τα αφήνει ζουμερά.
  • Ο Άνηθος: Μη φοβηθείτε τον άνηθο! Είναι το βότανο που δίνει τον χαρακτηριστικό, παραδοσιακό χαρακτήρα στο φαγητό. Πάντα να χρησιμοποιείτε φρέσκο.
  • Το Τυρί: Αν θέλεις μια πιο μοντέρνα πινελιά, πρόσθεσε λίγη φέτα θρυμματισμένη στο πιάτο σου πριν το σερβίρισμα.