Οι αφράτες τηγανίτες μήλου είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά για το πρωινό ή το απογευματινό μας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που την κάνω συχνά για την οικογένειά μου. Παράλληλα, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό – μαλακές, ζουμερές τηγανίτες με κομματάκια μήλου που λιώνουν στο στόμα. Επομένως, αν ψάχνετε για μια δοκιμασμένη συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ, αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αφράτες Τηγανίτες Μήλου

Αφράτες Τηγανίτες Μήλου

Ετοιμάζω τις πιο αφράτες τηγανίτες μήλου με μια απλή και εγγυημένη συνταγή που δίνει πάντα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αφού φουσκώνουν τέλεια και γίνονται μαλακές! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη λιχουδιά για το πρωινό ή το brunch σας, που περιέχει ευχάριστα κομμάτια μήλου και σερβίρεται ιδανικά με μέλι ή ζάχαρη άχνη.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 50 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

  • 240 γρ. αλεύρι (1,5 φλιτζάνια)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 12 γρ. μαγιά (ή 4 γρ. ξερή)
  • 1 μεγάλο μήλο

Instructions

Αρχικά, προσθέτω σε ένα μεγάλο μπολ το ζεστό γάλα. Ακολούθως, ρίχνω και ανακατεύω τη μαγιά μαζί με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Στη συνέχεια, αφήνω το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Είναι σημαντικό το γάλα να είναι χλιαρό, όχι καυτό, διότι αλλιώς η μαγιά δεν θα δουλέψει σωστά. Όταν παρατηρώ ότι η επιφάνεια έχει σχηματίσει αφρό, τότε ξέρω ότι η μαγιά είναι έτοιμη.

Μετά την ενεργοποίηση της μαγιάς, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη στο μπολ. Έπειτα, σπάω ένα αυγό, προσθέτω το αλάτι και το ραφιναρισμένο ηλιέλαιο. Ανακατεύω τα πάντα καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσέχω να μην αφήσω κανένα υλικό ανάμεικτο, γιατί θέλω ομοιόμορφη ζύμη.

Τώρα, προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνω τη ζύμη. Παρατηρώ ότι η ζύμη έχει την υφή της κλασικής ζύμης για τηγανίτες – είναι μαλακή αλλά όχι υγρή. Ως εκ τούτου, σκεπάζω το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η ζύμη θα διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν η ζύμη φουσκώσει, ξεφλουδίζω το μήλο και το κόβω σε μικρούς κύβους. Αμέσως μετά, προσθέτω τα κομματάκια μήλου στη ζύμη. Ανακατεύω απαλά για να μην χαλάσω την αφρατάδα που έχει αποκτήσει η ζύμη από τη μαγιά. Ύστερα, αφήνω τη ζύμη να σταθεί για άλλα 10 λεπτά, ενώ παράλληλα προθερμαίνω το τηγάνι με επαρκή ποσότητα λαδιού.

Μαζεύω λίγη ζύμη με ένα κουτάλι που έχω βουτήξει προηγουμένως σε νερό, ώστε να μην κολλάει η ζύμη. Σημαντικά, δεν ανακατεύω άλλο τη ζύμη σε αυτό το σημείο. Βάζω τις τηγανίτες στο καυτό λάδι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι θα συνεχίσουν να φουσκώνουν. Στη συνέχεια, σκεπάζω το τηγάνι με ένα καπάκι, τις γυρίζω προσεκτικά και τις τηγανίζω από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες πρέπει να ψηθούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν.

Τοποθετώ τις έτοιμες τηγανίτες σε μία χαρτοπετσέτα προκειμένου να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού. Έτσι, γίνονται ακόμα πιο μαλακές και πολύ νόστιμες. Όταν τις δοκιμάζω, μπορώ να νιώσω τα ευχάριστα κομμάτια μήλου που δίνουν μία υπέροχη γεύση. Τέλος, μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες με ζάχαρη άχνη ή να τις σερβίρετε με ξινή κρέμα, ζαχαρούχο γάλα ή μέλι, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Αφράτες Τηγανίτες Μήλου

  • Η μαγιά: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι ζεστό (όχι καυτό) για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά.
  • Το κουτάλι: Βουτήξτε το κουτάλι σε νερό πριν πάρετε τη ζύμη για κάθε τηγανίτα. Έτσι, η ζύμη δεν θα κολλάει.
  • Το ψήσιμο: Το καπάκι βοηθάει τις τηγανίτες να ψηθούν ομοιόμορφα και να φουσκώσουν καλύτερα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: