Η Καρυδόπιτα της κας Roula Kokkali είναι το γλυκό που φτιάχνω πάντα όταν θέλω να κάνω κάτι ξεχωριστό ή να κεράσω την οικογένειά μου, καθώς η πλούσια γεύση της και το υπέροχο άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου είναι ακαταμάχητα. Άρα, επειδή μου ζητήθηκε η συνταγή, σας τη δίνω ακριβώς όπως τη φτιαχνει , γιατί το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, με σωστό σιρόπιασμα και απίστευτα αφράτη υφή. Μάλιστα, η προσθήκη κονιάκ και πορτοκαλιού στο σιρόπι απογειώνει πραγματικά τη γεύση.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Φτιάξτε την αυθεντική Καρυδόπιτα Παραδοσιακή! Η συνταγή για ταψί Ν32 με 12 αυγά, κόνιακ και μοσχοκάρυδο, που γίνεται πλούσια και σιροπιαστή. Ιδανική για δώρο και γιορτές.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

Για το Γλυκό:

  • 12 κρόκοι αυγών
  • 12 κ. σούπας - ζάχαρη
  • 2 - βανίλιες
  • 1 σφηνάκι - κονιάκ
  • 12 κ.σ. - καρύδι (κοπανισμένο)
  • 12 κ.σ. - φρυγανιά (τριμμένη)
  • 1 κ.γ. - μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. - κανέλα
  • μισό κ.γ. - γαρύφαλλο (τριμμένο)
  • 2 κ.γ. - μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. - σόδα
  • λίγο - χυμό λεμονιού
  • ξύσμα - λεμονιού

Για το Σιρόπι:

  • 3 ποτήρια - ζάχαρη
  • 3 ποτήρια - νερό
  • 1 ξύλο - κανέλα
  • 1 πρόκα - γαρύφαλλο
  • 2 φέτες - πορτοκάλι

Instructions

Προετοιμασία της Ζύμης.

Χτυπάω τους 12 κρόκους με τις 12 κ.σ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω 2 βανίλιες και ένα σφηνάκι κονιάκ. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού.

Σύνθεση των Στερεών Υλικών.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύω τις 12 κ.σ. καρύδι, τις 12 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και μπέικιν πάουντερ. Αυτό το μείγμα το αφήνω στην άκρη.

Ενσωμάτωση και Ψήσιμο.

Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τώρα, ενσωματώνω εναλλάξ το μείγμα των στερεών υλικών και τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις, στο μείγμα των αυγών. Στο τέλος, προσθέτω ένα κ.γ. σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού. Βάζω τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί Νο32 και ψήνω.

Παρασκευή και Σιρόπιασμα.

Για το σιρόπι, βράζω τα 3 ποτήρια ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό, το ξύλο κανέλας, την πρόκα γαρύφαλλο και τις 2 φέτες πορτοκάλι για 5 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγάλω την καρυδόπιτα καυτή από τον φούρνο, τη σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για την Καρυδόπιτα 

Σόδα/Μαρέγκα: Η σόδα διαλυμένη στο λεμόνι προσφέρει αφράτη υφή, ενώ η σφιχτή μαρέγκα είναι απαραίτητη για να γίνει η καρυδόπιτα πραγματικά ψηλή.

Σιρόπιασμα: Ο κανόνας είναι: κρύο σιρόπι σε καυτό γλυκό, ώστε να απορροφηθεί τέλεια και να μην λασπώσει.

Καρύδι: Προτιμήστε να κοπανίσετε τα καρύδια λίγο πιο χοντρά αντί να τα αλέσετε εντελώς, γιατί έτσι διατηρούν το άρωμά τους.

Μπαχαρικά: Μην φοβηθείτε να βάλετε λίγο παραπάνω μοσχοκάρυδο ή κανέλα, αφού αυτά τα μπαχαρικά δίνουν το παραδοσιακό άρωμα.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: