Η μηλόπιτα της γιαγιάς είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά που φέρνουν αναμνήσεις από παιδικά χρόνια. Επιπλέον, αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με μια αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα. Επίσης, η προσθήκη γιαουρτιού κάνει το γλυκό ακόμα πιο ζουμερό και νόστιμο. Επιπρόσθετα, το άρωμα της κανέλας και του λεμονιού δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία που θυμίζει τα χέρια της γιαγιάς.
Μηλόπιτα με ζύμη Γιαουρτιού
Φτιάξε την πιο αφράτη μηλόπιτα με υφή που λιώνει στο στόμα, ακολουθώντας την κλασική συνταγή της γιαγιάς! Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να απολαύσεις ένα νόστιμο και ζεστό επιδόρπιο, με τον υπέροχο συνδυασμό της κανέλας και των μήλων να πλημμυρίζει το σπίτι.
Ingredients
Για το Ζυμάρι:
- 3 μεγάλα μήλα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. βούτυρο (ή 50 γρ. σπορέλαιο)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος, 120 ml γάλα)
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Τριμμένη ξύστρα από 1 λεμόνι
- 10 γρ. βανίλια σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη αφράτη μηλόπιτα.
1. Πρώτα, προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C. ταυτόχρονα, ετοιμάζω τη φόρμα μου με διάμετρο 24-25 εκ., στρώνοντας τον πάτο και τα πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάω τα αυγά και προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. με ένα μίξερ, τα χτυπάω σε υψηλή ταχύτητα για τέσσερα με πέντε λεπτά, μέχρι να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη και αφράτη κρέμα.
3. Μειώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. προσθέτω το μείγμα του αλευριού και το γιαούρτι εναλλάξ στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν.
5. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, το απλώνω ομοιόμορφα στη φόρμα.
6. Καθαρίζω τα μήλα, αφαιρώ τον πυρήνα τους και τα κόβω σε φέτες. τα τοποθετώ πάνω στο μείγμα, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους. τα πατάω ελαφρά για να μπουν μέσα στη ζύμη.
7. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζω ομοιόμορφα πάνω στα μήλα.
8. Μεταφέρω τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 45 λεπτά. για να είμαι σίγουρη ότι είναι έτοιμο, ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
9. Αφήνω τη μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την βγάλω από τη φόρμα και τη μεταφέρω σε πιατέλα.
Χρήσιμα Tips για τη Μηλόπιτα
- Τα υλικά: Βεβαιώσου ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αποτέλεσμα.
- Η ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ρευστή, αλλά όχι πολύ νερουλή. αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Τα μήλα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ποικιλία μήλων, αλλά τα πιο γλυκά και αρωματικά δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα.







