Σήμερα έφτιαξα ένα πολύ αφράτο και νόστιμο τυρόψωμο και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πανεύκολη συνταγή του. Είναι τόσο γρήγορο στην προετοιμασία, που θα το κάνεις συνέχεια για το πρωινό, το κολατσιό των παιδιών ή ακόμα και για τον μπουφέ σου. Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτο τυρόψωμο
Ανακαλύψτε τη συνταγή για ένα πολύ αφράτο και νόστιμο τυρόψωμο. Φτιαγμένο με απλά υλικά, είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για τον μπουφέ σας. Δοκιμάστε το και θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο τυρόψωμο, θα χρειαστούμε:
- 1 κούπα Σπορέλαιο
- 1 κούπα Γάλα
- 1 Γιαουρτάκι
- 2 Αυγά
- Λίγο Αλάτι
- 2½ κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. Φέτα, θρυμματισμένη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο και αφράτο τυρόψωμο!
1. Σε μια λεκάνη βάζω το σπορέλαιο, το γάλα, το γιαουρτάκι, τα αυγά και λίγο αλάτι. τα ανακατεύω όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Έπειτα, προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη θρυμματισμένη φέτα. ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Ρίχνω το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί που έχω λαδώσει.
4. Ψήνω το τυρόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.
Η Συνταγή είναι της κας Εφη Αγραπιδη
Χρήσιμα Tips για το Τυρόψωμο
- Αλεύρι: Μην ανακατέψεις το μείγμα του αλευριού πολύ ώρα, γιατί το τυρόψωμο μπορεί να γίνει “σκληρό”. Ένα απλό ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά είναι αρκετό.
- Τυρί: Αντί για φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο λευκό τυρί που σου αρέσει, όπως ανθότυρο ή ακόμα και τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Προσοχή στο ψήσιμο: Το μυστικό για ένα αφράτο αποτέλεσμα είναι να μην ανοίξεις την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε το τυρόψωμο να μην “κάτσει”.











