Τα Γαλακτομπουρεκάκια είναι μία τέλεια ιδέα για κέρασμα ή για το γλυκό του Σαββατοκύριακου, καθώς είναι μικρά, ατομικά και πεντανόστιμα. Η τραγανή τους υφή σε συνδυασμό με την αφράτη κρέμα είναι απλά ακαταμάχητη. Εγώ τα φτιάχνω με φύλλο κρούστας για γλυκά και βούτυρο αγελάδας για να είναι όσο πιο νόστιμα γίνεται!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γαλακτομπουρεκάκια

Γαλακτομπουρεκάκια

Σήμερα θα σας δώσω μία συνταγή που αγαπώ πολύ και την φτιάχνω συχνά: τα Γαλακτομπουρεκάκια. Είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση για ένα κλασικό γλυκό που όλοι αγαπάμε. Εγώ για να μην με κουράσει το ξεκινάω από το πρωί, φτιάχνοντας το σιρόπι και την κρέμα, και το απόγευμα τα τυλίγω και τα ψήνω!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Γαλακτομπουρεκάκια θα χρειαστούμε:

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ. Ζάχαρη
  • 500 γρ. Νερό
  • 4 φλούδες Λεμονιού
  • 1 ξύλο Κανέλας
  • 50 γρ. Μέλι ή γλυκόζη

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο Γάλα φρέσκο
  • 180 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αυγά μεσαία
  • 80 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 καψουλάκι Βανίλια

Για τα γαλακτομπουρεκάκια:

  • 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. Βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)

Instructions

Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, το οποίο θα προσθέσω αργότερα. Το βράζω για 8-10 λεπτά και μόλις το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω καλά. Αφήνω το σιρόπι χωρίς καπάκι μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζω την κρέμα

Αφρατεύω τα αυγά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Με μια κουτάλα παίρνω ζεστό γάλα και το ρίχνω στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού το μείγμα πάρει θερμοκρασία, το ρίχνω πίσω στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα. Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, χωρίς να σφίξει πολύ. Όταν πήξει, ρίχνω το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνω να κρυώσει.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Έχω λιώσει 250 γραμμάρια βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψω. Ανοίγω ένα φύλλο στο μήκος, το πιτσιλάω με βούτυρο και το διπλώνω στη μέση. Το κόβω σε τρεις φαρδιές λωρίδες. Βάζω μία κουταλιά της σούπας κρέμα στην πάνω πλευρά, στο κέντρο, διπλώνω και τυλίγω. Τοποθετώ τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, κολλητά, σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα περνάω με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο. Βάζω το ταψί στο ψυγείο για μιάμιση με δύο ώρες. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βγάζω το ταψί από το ψυγείο και το βάζω αμέσως στον φούρνο. Ψήνω για τρία τέταρτα, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σιρόπιασμα και Συμβουλή

Μόλις βγάλω το γλυκό από τον φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι. Μου περίσσεψε κρέμα και φύλλα, έτσι έφτιαξα ένα ταψάκι με επίπεδο γαλακτομπούρεκο, το σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα στην κατάψυξη. Όταν μας πιάσει πάλι λιγούρα, θα το βγάλω και θα το ψήσω σαν μπουγάτσα.

Η Συνταγή είναι της κας Roula Alekou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή