Αυτή η συνταγή για Γαρίδες με Σκόρδο αλα κρεμ είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό γεύμα! Επειδή η σάλτσα γίνεται κρεμώδης και αρωματίζεται με φρέσκο σκόρδο και μαϊντανό, αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό με τα σπαγγέτι. Καθώς η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που θέλετε κάτι πεντανόστιμο χωρίς κόπο. Επομένως, γιατί να μην απολαύσετε αυτό το πιάτο θαλασσινών σήμερα;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γαρίδες με Σκόρδο αλα κρεμ
Φτιάξτε εύκολα Γαρίδες με Σκόρδο αλα κρεμ! Μια γρήγορη και κρεμώδης σάλτσα με ελαιόλαδο, μαϊντανό και λεμόνι, ιδανική για να απογειώσει τα σπαγγέτι σας.
Ingredients
- Γαρίδες - (καθαρισμένες, ποσότητα ανάλογα με το πόσο πιάτο θέλετε)
- Ελαιόλαδο - (για το σοτάρισμα)
- Σκόρδο - (2-3 σκελίδες, ψιλοκομμένες)
- Μαϊντανός - (ψιλοκομμένος)
- 2 κ.σ. - Κρέμα Γάλακτος (πλήρης)
- Σπαγγέτι - (ποσότητα για 2-3 άτομα)
- Λεμόνι - (για το σερβίρισμα)
- Αλάτι & Πιπέρ
Instructions
1. Προετοιμασία Ζυμαρικών:
Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράσουν, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
2. Προετοιμασία Γαρίδων:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι.
3. Σοτάρισμα:
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα και το σκόρδο να μυρίσει (προσοχή, να μην καεί).
4. Σάλτσα:
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
5. Σερβίρισμα:
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε απευθείας στο τηγάνι με τις γαρίδες και τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα ζυμαρικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο λεμόνι.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










