Ο Γαύρος λεμονάτος είναι μία υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα σας κερδίσει με την απλότητά της. Αυτό το φαγητό, που είναι γεμάτο άρωμα και γεύση, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις καθημερινές μας μαγειρικές. Εγώ το θυμήθηκα αυτές τις ημέρες και αποφάσισα να το φτιάξω για να θυμηθώ τα παλιά!

Γαύρος Λεμονάτος

Γαύρος Λεμονάτος

Μία συνταγή που μου φέρνει παιδικές μνήμες, τον Γαύρο λεμονάτο. Είναι ένα από τα λίγα φαγητά που με ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, και για κάποιο λόγο μου θυμίζει την συνονόματη γιαγιά μου. Είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για να εντάξετε το ψάρι στην διατροφή σας.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο Γαύρο λεμονάτο θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Γαύρο (καθαρισμένο)
  • 4 Πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα Νερό

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτόν τον εύκολο και νόστιμο Γαύρο λεμονάτο:

  1. Σε μία πλασωτέ κατσαρόλα ή σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνω τις πατάτες, τις οποίες έχω κόψει σε λεπτές ροδέλες. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Από πάνω τοποθετώ τον καθαρισμένο γαύρο.
  2. Ψιλοκόβω τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνω πάνω από τον γαύρο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, μία κούπα νερό και περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο.
  3. Έχω δύο επιλογές για το μαγείρεμα: ή βράζω σε μέτρια θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά με το καπάκι κλειστό, ή ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά, με αλουμινόχαρτο από πάνω. Στο τέλος του μαγειρέματος, είτε στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα, προσθέτω τον χυμό του λεμονιού.

Η Συνταγή είναι από το Μαγειρεύοντας με την Τατάνα

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Γαύρος λεμονάτος σας ακόμα πιο επιτυχημένος:

  • Καθαρισμός: Βεβαιωθείτε ότι ο γαύρος σας είναι φρέσκος και καλά καθαρισμένος, καθώς αυτό είναι το μυστικό για μια νόστιμη συνταγή.
  • Πατάτες: Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, ώστε να μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο με τον γαύρο και να μελώσουν όμορφα μέσα στα υγρά του φαγητού.
  • Μέθοδος μαγειρέματος: Μπορείτε να επιλέξετε όποια μέθοδο μαγειρέματος σας βολεύει περισσότερο. Και οι δύο μέθοδοι δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
  • Ελαιόλαδο: Μην τσιγκουνευτείτε το ελαιόλαδο! Είναι απαραίτητο για τη γεύση και το άρωμα του φαγητού.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή