Το γλυκό ψυγείου είναι ένα γλυκό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η απόλυτη επιλογή όταν θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και δροσερό. Ο συνδυασμός των τραγανών μπισκότων, της βελούδινης κρέμας και του φρουτένιου ζελέ το κάνει ακαταμάχητο!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γλυκό Ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και ζελέ!

Γλυκό Ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και ζελέ!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το πρώτο μας γλυκό ψυγείου που φτιάξαμε, με μπισκότα, κρέμα και ζελέ. Είναι ένα διαχρονικό και αγαπημένο γλυκό που θυμίζει παιδικά χρόνια και είναι τόσο εύκολο που θα το λατρέψετε. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό, ελαφρύ και ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Additional Time 4 hours
Total Time 4 hours 25 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό, θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο Μπισκότα πτι-μπερ
  • Γάλα (λίγο, για να βρέξουμε τα μπισκότα)
  • 2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • Γάλα (ποσότητα σύμφωνα με τις οδηγίες του άνθους αραβοσίτου)
  • 12 κ.σ. Ζάχαρη
  • 2 κάψουλες Βανίλιας
  • 2 φακελάκια Ζελέ (με γεύση της επιλογής σας, π.χ. ανανά)
  • 2 ποτήρια Ζεστό νερό
  • 2 ποτήρια Κρύο νερό
  • Ζάχαρη (προαιρετικά, για το ζελέ)

Instructions

Έβρεξα σε λίγο γάλα τα πτι μπερ και έβαλα δύο στρώσεις τα μπισκότα, τη μία πάνω στην άλλη.

Έφτιαξα την κρέμα βανίλιας όπως αναγράφεται στην συσκευασία προσθέτοντας και 2 βανίλιες και την έριξα πάνω στα μπισκότα. Άφησα να πέσει λίγο η θερμοκρασία της κρέμας και μετά έβαλα για λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Στην συνέχεια έφτιαξα το ζελέ ανανά κι επειδή ήθελα να έχει χρωματική αντίθεση απ' την κρέμα, του έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής, το άφησα για μισή ώρα περίπου να κρυώσει και μετά το έριξα πάνω απ' την κρέμα σιγά σιγά κι έβαλα το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά!

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Χριστοπούλου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή