Αυτά τα Αφράτα Τυροκούλουρα με Φέτα είναι ό,τι πιο νόστιμο και εγγυημένο μπορείτε να φτιάξετε! Καθώς η ζύμη γίνεται με φαρίνα και μαγιά, φουσκώνει τέλεια και παραμένει αφράτη σαν σύννεφο. Επειδή η γέμιση συνδυάζει την αλμύρα της φέτας με την πλούσια γεύση της γραβιέρας και την απαλότητα του γιαουρτιού, αποτελούν το τέλειο σνακ για κάθε ώρα. Επομένως, αν ψάχνετε για μια δοκιμασμένη συνταγή για τυροκούλουρα, γιατί να μην ξεκινήσετε με αυτή τη ζύμη εγγύηση;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τυροκούλουρα με Φέτα και Γραβιέρα

Τυροκούλουρα με Φέτα και Γραβιέρα

Φτιάξτε αφράτα τυροκούλουρα με εγγυημένη ζύμη από φαρίνα και πλούσια γέμιση με φέτα, γραβιέρα και γιαούρτι. Ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Additional Time 25 minutes
Total Time 2 hours 15 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 1 φακελάκι - Μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. - Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. - Αλεύρι
  • 1 ποτήρι - Γάλα χλιαρό
  • 1 τεμ. - Αυγό (ολόκληρο)
  • 1 τεμ. - Ασπράδι αυγού (κρατάμε τον κρόκο για άλειμμα)
  • 1 ποτηράκι (κρασιού) - Ηλιέλαιο
  • 1 1/2 κ.γ. - Αλάτι
  • 600 γρ. - Αλεύρι Φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Για τη Γέμιση:

  • 300 γρ. - Φέτα (θρυμματισμένη)
  • 100 γρ. - Γραβιέρα (τριμμένη)
  • 150 γρ. - Γιαούρτι (περίπου, ίσα που να δέσει τη γέμιση)
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Instructions

1. Ενεργοποίηση Μαγιάς:

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιά ξηρή, τη ζάχαρη, την 1 κ.σ. αλεύρι και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2. Προετοιμασία Ζύμης (1ο Ζύμωμα):

Μόλις η μαγιά έχει αφρίσει, προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και τέλος τη φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του).

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ομοιόμορφη ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

3. Προετοιμασία Γέμισης:

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε την θρυμματισμένη φέτα, τη τριμμένη γραβιέρα και το γιαούρτι (τόσο όσο χρειάζεται για να δέσει η γέμιση). Προσθέτουμε πιπέρι αν θέλουμε.

4. Πλάσιμο και Γέμισμα:

Κόβουμε μπαλάκια ζύμης. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φιλαράκι.

Βάζουμε γέμιση φέτας στο κέντρο. Τυλίγουμε σε σχήμα κουλουριού ή κρουασάν.

5. 2ο Φούσκωμα και Ψήσιμο:

Τοποθετούμε τα τυροκούλουρα σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλη μισή ώρα στο ταψί να φουσκώσουν ξανά.

Πριν το ψήσιμο, χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Κωνσταντινιά ΠΚ

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Τυροκούλουρα

Αλεύρι: Η χρήση φαρίνας (που φουσκώνει μόνο του) σε συνδυασμό με τη μαγιά είναι το μυστικό για εξαιρετικά αφράτο αποτέλεσμα.

Διπλό Φούσκωμα: Το δεύτερο φούσκωμα στο ταψί (30 λεπτά) είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει ότι τα κουλούρια θα φουσκώσουν σωστά και θα γίνουν αφράτα κατά το ψήσιμο.

Γέμιση: Η προσθήκη γιαουρτιού στη γέμιση τη βοηθάει να δέσει χωρίς να γίνει στεγνή, ενώ ο συνδυασμός φέτας-γραβιέρας δίνει πλούσια γεύση.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: