Τα εκλεράκια είναι ένα κλασικό γαλλικό γλυκό που έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Η τραγανή ζύμη τους, που ονομάζεται “pâte à choux”, σε συνδυασμό με τη βελούδινη κρέμα και τη σοκολάτα, δημιουργούν μια αληθινή πανδαισία γεύσεων. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Εκλεράκια

Ένα ταψί με γεμισμένα εκλεράκια, καλυμμένα με σοκολάτα και διακοσμημένα με κουβερτούρα
Μια υπέροχη συνταγή για εκλεράκια, αυτά τα μικρά, αέρινα γλυκά που όλοι αγαπάμε και είναι ιδανικά για κέρασμα. Η παρασκευή τους μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ πιο εύκολη απ' ό,τι νομίζετε, και εγώ θα σας δείξω όλα τα μυστικά για να γίνουν τέλεια.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε περίπου 40 εκλεράκια, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 75 γρ. Γάλα
  • 75 γρ. Νερό
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 90 γρ. Αλεύρι
  • 3 Αυγά (150 γρ.)

Για την κρέμα και τη διακόσμηση:

  • 1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600 ml Γάλα (για την κρέμα)
  • 250 γρ. Κουβερτούρα
  • Τριμμένη κουβερτούρα (λευκή και γάλακτος) για διακόσμηση

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα γλυκά.

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και περιμένω να πάρουν μια βράση.

2. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω με μιας το αλεύρι. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ψηθεί καλά και να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.

3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζω το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει.

4. Προσθέτω σταδιακά τα αυγά, αφού τα έχω ζυγίσει για να είμαι σίγουρη ότι είναι ακριβώς 150 γρ. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη.

5. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια στρογγυλή φαρδιά μύτη (10-13 χιλιοστά). Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και σχηματίζω μικρά στρογγυλά σου με διάμετρο 2,5 εκ.

6. Ψήνω τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να φουσκώσουν.

7. Αφού τα βγάλω από τον φούρνο, αφήνω τα σου να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά. Τα ξεκολλάω με προσοχή από τη λαδόκολλα.

8. Για την κρέμα, εγώ χρησιμοποίησα ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ με 600 ml γάλα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

9. Γεμίζω τα σου με την κρέμα και λιώνω την κουβερτούρα. Περιχύνω τα εκλεράκια με τη σοκολάτα και τα διακοσμώ με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

Η Εκτέλεση είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα εκλεράκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ζύγισμα: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να ζυγίσετε τα αυγά ακριβώς στα 150 γρ., γιατί η ζύμη απαιτεί ακρίβεια για να έχει την τέλεια σύσταση.
  • Ψήσιμο: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί τα σου θα ξεφουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Στέγνωμα: Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν πριν τα γεμίσετε. Έτσι, θα διατηρήσουν τη φόρμα τους και θα μείνουν τραγανά.
  • Διακόσμηση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σοκολάτα θέλετε για την επικάλυψη, ακόμα και σοκολάτα υγείας ή λευκή.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή