Η Εύκολη ζύμη για τυρόπιτα είναι το μυστικό για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα αλμυρά αρτοσκευάσματα στο σπίτι. Είναι μια ζύμη που δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, δεν κολλάει στα χέρια και μπορείτε να την προσαρμόσετε σε όποια γέμιση σας αρέσει. Εγώ τη θεωρώ την πιο αξιόπιστη ζύμη για τα τυροπιτάκια μου!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Εύκολη ζύμη για τυρόπιτα

Εύκολη ζύμη για τυρόπιτα

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που μου έδωσε η γιαγιά μου και έχει εντυπωσιάσει όσους τη δοκίμασαν: την Εύκολη ζύμη για τυρόπιτα. Είναι μια ζύμη αφράτη, μαλακή και ευέλικτη, που εγώ τη χρησιμοποιώ για τυροπιτάκια, κρουασανάκια και γενικά για κάθε λογής αλμυρές πίτες.

Prep Time 10 minutes
Additional Time 35 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη ζύμη, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 80 ml Γάλα
  • 60 ml Νερό
  • 5 ml Σπορέλαιο (1 κ.γ.)
  • 3 γρ. Μπέικιν πάουντερ (1/2 κ.γ.)
  • 3 γρ. Αλάτι (1/2 κ.γ.)
  • 250-260 γρ. Αλεύρι (κοσκινισμένο)

Για το άλειμμα:

  • 80 ml Βούτυρο (λιωμένο)
  • 60 ml Σπορέλαιο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη μαγική ζύμη.

για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το νερό και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

για τα φύλλα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και τα αφήνουμε να καθίσουν για 15 λεπτά. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 35 εκ. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το σπορέλαιο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Αφήνουμε τα αλειμμένα φύλλα να μείνουν στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ολοκλήρωση
Μετά από μία ώρα, βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τα φύλλα είναι τώρα έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσετε για την αγαπημένη σας γέμιση!

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η εύκολη ζύμη για τυρόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κοσκίνισμα: Το κοσκινισμένο αλεύρι είναι απαραίτητο για μια αφράτη ζύμη.
  • Ξεκούραση: Μην παραλείψετε τους χρόνους ξεκούρασης της ζύμης, είναι το μυστικό για να γίνει ελαστική και να ανοίξει εύκολα.
  • Ελαστικότητα: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Χρήση: Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τυροπιτάκια, κρουασανάκια, λουκανικόπιτες ή ακόμα και μια μεγάλη στρογγυλή πίτα.
  • Ψήσιμο: Για να ψήσετε τα τυροπιτάκια, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή