Αυτή η Κρέμα-πουτίγκα χωρίς φούρνο είναι μία εξαιρετικά εύκολη και γευστική επιλογή για επιδόρπιο. Με τη βελούδινη υφή της κρέμας σοκολάτας και την εξωτική γεύση της κρέμας καρύδας, είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει τους πάντες, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τον φούρνο!

Συστατικά:

Κρέμα σοκολάτας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
1 κουτί κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
200 ml γάλα
250 γρ λιωμένη ημίγλυκη σοκολάτα
12 γρ άχρωμη ζελατίνη (1 φάκελος)

Κρέμα καρύδας
200 ml γάλα καρύδας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
1 κουτί κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
100 γρ καρύδα τριμμένη
12 γρ άχρωμη ζελατίνη (1 φάκελος)

Εκτέλεση:

Για την κρέμα σοκολάτας, τοποθετήστε το ζαχαρουχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα μπλέντερ.
Βάλτε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει ή λιώστε τη σε μπεν μαρί. Βάζουμε και τη σοκολάτα στο μπλέντερ.
Τέλος, λιώνουμε τη ζελατίνη σε νερο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη, χτυπήστε τα όλα μαζί και αδειάστε το μείγμα σε μια μέτρια φόρμα με μια τρύπα στη μέση.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για να φτιάξετε την κρεμα καρύδας, λιώστε τη ζελατίνη σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, εκτός από την τριμμένη καρύδα, ανακατεύετε όλα μαζί, προσθέτετε την καρύδα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, δεν χρειάζεται να χτυπήσετε. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη φόρμα πάνω από την πουτίγκα σοκολάτας. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να ξεφορμάρετε, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε την κρεμα-πουτίγκα από την φόρμα.
Αν πάλι δυσκολεύεστε, ζεστάνετε γρήγορα την φόρμα στο μάτι της κουζίνας, για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, γυρίζοντάς το να ζεσταθεί όλος ο πάτος και μετά ξεφορμάρετε.
Για το σερβίρισμα, αν θέλετε διακοσμήστε με καρύδα.

Tips για την Τέλεια Κρέμα-Πουτίγκα χωρίς Φούρνο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κρέμα-πουτίγκα χωρίς φούρνο σας τέλεια. Φροντίστε να λιώσετε τη ζελατίνη σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να πήξει σωστά η κρέμα σας. Είναι σημαντικό η πρώτη στρώση σοκολάτας να έχει σφίξει αρκετά (για 1 ώρα στο ψυγείο) πριν προσθέσετε τη δεύτερη στρώση καρύδας, ώστε να μην αναμειχθούν. Για ακόμα πιο έντονη γεύση καρύδας, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά την τριμμένη καρύδα πριν την προσθέσετε στην κρέμα. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Cookery Recipes