Σήμερα φτιάχνουμε μία απίθανη, ζουμερή κοτόπιτα, της Theologia Papatsou η οποία είναι γεμάτη γεύση χάρη στον συνδυασμό του βρασμένου κοτόπουλου με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα δύο υπέροχα τυριά, το Ρεγγάτο και το Ροκφορ. Αυτή η πίτα έχει γίνει πια κλασική αξία στο σπίτι μου, καθώς είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο κρούστας. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομώ χρόνο και απολαμβάνω ένα χρυσαφένιο, λαχταριστό αποτέλεσμα που όλοι λατρεύουν!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ζουμερή Κοτόπιτα με Τυριά

Φτιάξτε την πιο ζουμερή κοτόπιτα με φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση από κρεμμύδια, Ρεγγάτο και Ροκφορ. Αυτή η πίτα είναι πραγματικά πεντανόστιμη, συνδυάζοντας την αλμύρα των τυριών με την γλυκύτητα του κοτόπουλου. Ακολουθήστε τη συνταγή μου βήμα προς βήμα για ένα τέλειο, χρυσαφένιο αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει κάθε σας καλεσμένο.
Ingredients
Για μία μεγάλη πίτα θα χρειαστείτε:
- 4 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
- 1 κιλό κοτόπουλο ή φιλέτο (βρασμένο και ξεψαχνισμένο)
- 200 γρ. Ρεγγάτο (κομμένο σε κυβάκια)
- 200 γρ. Ροκφορ (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο (λιωμένο για το άνοιγμα των φύλλων)
- Λάδι και βούτυρο (λίγο, για το σοτάρισμα)
- Αλάτι (λίγο)
- Πιπέρι (λίγο)
Instructions
Ακολουθήστε αναλυτικά τα βήματα για την πιο νόστιμη ζουμερή κοτόπιτα.
1. Ρίχνω σε μία μεγάλη κατσαρόλα λάδι και βούτυρο να ζεσταθούν.
2. Προσθέτω τα κρεμμύδια (τις λεπτές ροδέλες) και ανακατεύω μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν ελαφρά.
3. Μετά, ρίχνω το βρασμένο κοτόπουλο, αφού το ξεψαχνίσω καλά, και μαγειρεύω για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.
4. Ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι.
5. Κατεβάζω τη γέμιση από τη φωτιά και προσθέτω αμέσως τα τυριά, το Ρεγγάτο και το Roquefort.
6. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί και αφήνω να κρυώσει η γέμιση.
7. Ανοίγω το φύλλο μας και τοποθετώ τα φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο.
8. Ρίχνω μέσα τη γέμιση του κοτόπουλου.
9. Κλείνω την πίτα, βουτυρώνοντας και τα πάνω φύλλα μου.
10. Ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι η κοτόπιτα να ροδίσει και να γίνει χρυσαφένια (περίπου 40-50 λεπτά).
Η Συνταγή είναι της κας Theologia Papatsou
Tips για Τέλεια Κοτόπιτα
- Προετοιμασία Κοτόπουλου: Το κοτόπουλο πρέπει να είναι βρασμένο και όσο πιο στεγνό γίνεται. αν έχει υγρά, η πίτα θα νερουλιάσει.
- Το Βούτυρο: Μην τσιγκουνευτείτε το βούτυρο! είναι αυτό που κάνει το φύλλο κρούστας τραγανό και αφράτο.
-
Θερμοκρασία Φούρνου: Ο φούρνος στον αέρα στους 170°C είναι ιδανικός, για να ψηθεί η πίτα μέχρι μέσα, χωρίς να καεί απέξω.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: