Κέικ Καρότου με μπανάνα

Συστατικά
2 φλιτζάνια λευκό αλεύρι, ή αλεύρι βρώμης
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλιές μπεικιν παουντερ
3/4 κγ αλάτι
προαιρετικό 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 φλιτζάνι λιωμένη γινομένη μπανάνα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1/2 φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή αγαύη
1/4 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
1/4 φλιτζάνι λάδι ή πρόσθετο γάλα της επιλογής
2 κουταλάκια καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
προαιρετικά τριμμένα καρύδια, καρύδα, κλπ.

Επικάλυψη:
200 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα (χρησιμοποιήσαμε το πλήρες της Φιλαδέλφειας)
50 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό
85g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 τσίμπημα κανέλα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυράστε μια φορμα 22 × 12 εκ ή στρώστε με χαρτί ψησίματος.
Συνδυάστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Εάν θέλετε, ​​μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια και / ή μια χούφτα κομμένη καρύδα. Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά – συμπεριλαμβανομένου του καρότου και της μπανάνας – σε ξεχωριστό μπολ. Ρίχνουμε υγρά στα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε για να σχηματίσουμε ένα
μείγμα. Ομαλή σε προετοιμασμένη τηγάνι.
Ψήνετε στο κεντρικό ράφι του φούρνου 37 λεπτά, στη συνέχεια μην ανοίξετε καθόλου τη πόρτα του φούρνου, αλλά απενεργοποιήστε το φούρνο και αφήστε 10 λεπτά σε κλειστό φούρνο.
Εάν δεν έχει ψηθεί, απλά ανάψτε ξανά το φούρνο και συνεχίστε τον έλεγχο ψησίματος κάθε 5 λεπτά – μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή που εισάγεται στο κέντρο του κεικ.
Αφήστε το να κρυώσει. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο όλη νύχτα. Η γεύση και η υφή είναι πολύ καλύτερη τη δεύτερη μέρα (και ακόμα καλύτερα την τρίτη ημέρα καθώς γίνεται πιο γλυκιά).

Με ένα ηλεκτρικο μίξερ χτύπα το βούτυρο, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνει λίγο χρόνο για να γίνει αυτό(θα μοιάσει με ψίχουλα για λίγο). Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σύντομα μέχρι ένα λείο γλασσο. Προσέξτε να μην το παραχτυπήσετε γιατι τυρί κρέμας μπορεί να κόψει και να είναι ρευστό πολύ. Απλώστε πάνω από το κέικ και διακοσμήστε με ξύσμα καροτου.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Ρύζι με κοτόπουλο (Ισπανική Παέγια)
Επόμενο άρθροΤούρτα νουγκατίνα