Το Κέικ Μηλόκρεμα είναι ένα γλυκό που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά. Το όνομά του δεν είναι τυχαίο, αφού τα μήλα ενώνονται τόσο τέλεια με το αραιό μείγμα, όπου η ζύμη φαίνεται να έχει “εξαφανιστεί”. Είναι ένα ελαφρύ, γευστικό γλυκό, ιδανικό για όσες θέλετε κάτι νόστιμο αλλά όχι πολύ βαρύ.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ Μηλόκρεμα
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Κέικ Μηλόκρεμα, ένα γλυκό που έχει πολύ μήλο και ελάχιστη ζύμη! Η γεύση της είναι τόσο μοναδική, που θυμίζει περισσότερο ένα αφράτο γλυκό ή μήλα με κρέμα, παρά μια κλασική μηλόπιτα. Είναι πραγματικά ακαταμάχητη!
Ingredients
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε (για φόρμα 22x11 εκ.):
- 1 κιλό Μήλα
- 2 Αυγά
- 50-80 γρ. Ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα μήλα)
- 20 γρ. Βούτυρο (λιωμένο) ή φυτικό λάδι
- 100 ml Γάλα
- 70 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. Βανιλα
- Λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού
- Μια πρέζα Αλάτι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοναδικό γλυκό.
1. Για αρχή, προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C. Στη συνέχεια, στρώνω τη φόρμα μου με λαδόκολλα, φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά, γιατί το γλυκό θα φουσκώσει αρκετά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλοζάχαρη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα. προσθέτω τη φλούδα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο (ή το λάδι) και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. τα ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω για λίγο με το μίξερ, ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Καθαρίζω τα μήλα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς) με έναν τρίφτη λαχανικών ή με ένα μαχαίρι. είναι σημαντικό να είναι πολύ λεπτά, αλλά να κρατάνε το σχήμα τους.
5. Ανακατεύω τα κομμάτια μήλου με τη ζύμη και τοποθετώ το μείγμα στη φόρμα σε στρώσεις, για να απλωθούν ομοιόμορφα τα κομμάτια μήλου. αν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω από πάνω με λίγη καστανή ζάχαρη για μια πιο τραγανή κρούστα.
6. βάζω τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 50 με 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα για να σταθεροποιηθεί και μετά το μεταφέρω στην πιατέλα μου.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ Μηλόκρεμα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μήλα: Χρησιμοποιήστε μήλα που δεν έχουν πολύ ζουμί, για να μην νερουλώσει η ζύμη.
- Κόψιμο: Το να κόψετε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες είναι το πιο σημαντικό βήμα. Βοηθάει να ψηθούν σωστά και να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Υφή: Όταν το γλυκό είναι ακόμα ζεστό, έχει την υφή ενός απαλού κέικ. Όσο κρυώνει, σταθεροποιείται και μπορείτε να το κόψετε σε ίσια κομμάτια.







