Το κέικ ταψιού με καρύδια και κουβερτούρα είναι ένα κλασικό κέικ που όλοι αγαπάμε. Οι ξηροί καρποί και η κουβερτούρα τού δίνουν μια πλούσια γεύση και υφή που θα σας ενθουσιάσει. Εγώ το προτιμώ για τις Κυριακές που θέλω κάτι γλυκό και σπιτικό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ ταψιού με καρύδια και κουβερτούρα

Κέικ ταψιού με καρύδια και κουβερτούρα

Κέικ ταψιού με καρύδια και κουβερτούρα, ένα κέικ τόσο αφράτο και μυρωδάτο που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με τον καφέ σας ή σαν γλυκό μετά το φαγητό. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πανεύκολο και η γεύση του είναι ασύγκριτη.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ, θα χρειαστούμε:

  • 1 ποτήρι Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Ηλιέλαιο
  • 3 Αυγά
  • 1 ποτήρι Χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι Καρύδια αλεσμένα

Instructions

  1. Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το λάδι και εναλλάξ το αλεύρι, στο οποίο έχετε ήδη βάλει το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, μαζί με τον χυμό και την κανέλα.
  2. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την κουβερτούρα και το καρύδι. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
  3. Ψήνετε το κέικ ταψιού με καρύδια στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 με 45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας. Το κέικ ταψιού με καρύδια είναι έτοιμο!

Η Εκτέλεση είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και μην το παραχτυπήσετε, γιατί θα σκληρύνει το κέικ. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ψήσιμο: Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 30 λεπτά, γιατί μπορεί να κάτσει το κέικ. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι μετά τα 35 λεπτά.
  • Πρόσθετα: Μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας αντί για κουβερτούρα ή να προσθέσετε ξύσμα από λεμόνι για έξτρα άρωμα.
  • Σερβίρισμα: Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή