Το Κιμά Ρολό γεμιστό με ζαμπόν και μοτσαρέλα είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του ανάμεικτου κιμά με την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας και την αλμυρή νοστιμιά του ζαμπόν. Μαζί με τις αρωματικές πατάτες φούρνου, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά:

Aνάμεικτος κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
200 γρ Προσούτο ή ζαμπον φουαγκρε σε φέτες
200-250 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
1 αυγό
150 γρ Πεκορίνο ή τριμμένη παρμεζάνα.
αλατοπίπερο;
100 γρ τριμμένη φρυγανιά;

για τις πατάτες
10 πατάτες κομμένες σε φέτες ή κυδωνάτες
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
θυμάρι , ρίγανη ή δενδρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στη συνέχεια, ζυμώστε καλά τον κιμά με μια κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο, 1 αυγό και μια χούφτα τριμμένη φρυγανιά, καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακό.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο, βαθύ ταψί. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και καλύπτουμε ίσα ίσα με ζωμό λαχανικών ή νερό.
Πάνω σε μία λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά φτιάχνοντας ένα τετράγωνο 25Χ30 εκατοστά.
Γεμίστε το κρέας με προσουτο ή ζαμπόν και μοτσαρελα.


Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε το κρέας πάνω του, μέχρι να γίνει ένα ωραίο ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.


Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Βάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε ζουμί από το ταψί.

Tips για το Τέλειο Κιμά Ρολό Γεμιστό με Ζαμπόν και Μοτσαρέλα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κιμά Ρολό γεμιστό με ζαμπόν και μοτσαρέλα σας ακόμα πιο νόστιμο και ζουμερό. Φροντίστε ο κιμάς να είναι ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) για καλύτερη γεύση και υφή. Το ξύδι στο κιμά βοηθάει να παραμείνει αφράτος και να μην μυρίζει αυγό, αν και εδώ δεν αναφέρεται, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά του γλυκού. Όταν απλώνετε τον κιμά στη λαδόκολλα, προσπαθήστε να έχει ομοιόμορφο πάχος για να ψηθεί σωστά. Μην παραψήσετε το ρολό, για να παραμείνει ζουμερό και αφράτο. Αν θέλετε πιο τραγανές πατάτες, μπορείτε στα τελευταία 15 λεπτά να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα από το ταψί. Το κιμά ρολό παραμένει απαλό και ζουμερό για τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση