Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου είναι η καλύτερη για όσους αναζητούν μια υγιεινή και γευστική επιλογή.
Είναι εύκολη στην εκτέλεση και δεν απαιτεί τηγάνισμα και λάδια, καθιστώντας την ιδανική για μικρά παιδιά και άτομα με διατροφικούς περιορισμούς.

Υλικά:

3 μέτρια κολοκυθάκια
Αλάτι
5 κολοκυθολούλουδα
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Δυόσμος, μαϊντανός και ρίγανη (φρέσκα)
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι φάριν απ(περίπου, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
Λαδόκολλα
Ελαιόλαδο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε τα για 10-15 λεπτά και μετά στύψτε τα καλά με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Στο μπολ, ρίξτε τα κομμένα κολοκυθολούλουδα, το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και το αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι, σχηματίστε κολοκυθοκεφτέδες από το μείγμα και τοποθετήστε τους στο ταψί.
Ψήστε τους κολοκυθοκεφτέδες για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους, σκέτους ή με μια σως γιαουρτιού.

H συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Μένια Στεφοπούλου 

Προηγούμενο άρθροKουλούρια με σουσάμι και τυρί…δεν έχετε φάει αφράτα και τυρένια κουλούρια
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Καρπούζι…τραγανό,γυαλιστερό , χρυσαφένιο