Η κολοκυθόπιτα είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την ελαφριά γεύση του κολοκυθιού με την αλμύρα της φέτας, δημιουργώντας ένα ορεκτικό που ταιριάζει τέλεια με κάθε γεύμα. Είναι επίσης πολύ υγιεινή και χορταστική, και εγώ την προτιμώ για το μεσημεριανό μου, ειδικά τώρα που έχει ζέστη.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κολοκυθόπιτα

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα, που είναι ιδανική για όλες τις ώρες και την τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση ακόμα και τα παιδιά που συνήθως είναι δύσκολα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά γιατί δεν έχει καθόλου κόπο και γίνεται πεντανόστιμη!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την εύκολη κολοκυθόπιτα θα χρειαστούμε:
- 4 φλιτζάνια Κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
- 1/2 φλιτζάνι Κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
- 1/2 φλιτζάνι Γάλα
- 1/2 φλιτζάνι Λάδι
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι φαρίναπ
- 1 φλιτζάνι Φέτα (και παραπάνω αν θέλουμε)
- 4 Αυγά
- Αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την απλή και νόστιμη πίτα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ταψί διαστάσεων 26x36 εκατοστά, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της κας Ελένη Θεοδώρου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η κολοκυθόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κολοκυθάκια: Δεν χρειάζεται να στύψετε τα κολοκυθάκια, γιατί η υγρασία τους βοηθάει το μείγμα να γίνει ζουμερό.
- Αλεύρι: Η συνταγή χρησιμοποιεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίναπ), οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε μπέικιν πάουντερ.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λευκό τυρί σας αρέσει, όπως ανθότυρο ή μυζήθρα, αντί για φέτα.
- Ψήσιμο: Για να καταλάβετε αν είναι έτοιμη η πίτα, απλά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζει υπέροχα με λίγο γιαούρτι στο πλάι.