ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ελαιόλαδο
10-12 μηρούς κοτόπουλου, με την πέτσα και το κόκκαλο
Αλάτι και πιπέρι 
340 γραμ. Μικρές πατάτες baby κομμένες σε μισό ή κυδωνάτες
2 κουταλιές της σούπας (15 γραμμάρια) αλεύρι

Μείγμα Ζωμού(Ανακατέψτε τα όλα μαζί)
1 φλιτζάνι (240ml) ζωμό κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι (60ml) λευκό κρασί (ή ¼ φλιτζάνι περισσότερο ζωμό)
2 κουταλιές της σούπας (10 ml) μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού (5ml) σάλτσα Worcestershire προαιρετικά(Υπάρχει στα Super)

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
5 κλαράκια φρέσκο ​​θυμάρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165C. 
Αλατοπιρώστε  το κοτόπουλο παντού πάνω στο δέρμα του.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές 5-6 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

 
Σοτάρετε πατάτες στο λίπος από το κοτόπουλο μέχρι να καραμελοποιηθούν και να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε αλεύρι στο υπόλοιπο λίπος κοτόπουλου και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Εάν δεν έχετε πλέον λίπος κοτόπουλου μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας. (30g) βουτύρο για να δημιουργήσετε περισσότερο λίπος. Μαγειρέψτε αυτή την πάστα για 1 λεπτό.

Προσθέστε το μείγμα του ζωμού και χτυπήστε για να συνδυάσετε.

Προσθέστε το σκόρδο και το φρέσκο ​​θυμάρι και αλατοπιπερώνετε
Τοποθετήστε τις πατάτες στην σάλτσα, προσθέστε το κοτόπουλο από πάνω σκεπάζουμε και το μαγειρεύουμε για 40 λεπτά στο φούρνο.


Αφαιρέστε από το φούρνο, αφαιρέστε το καπάκι και ρίξτε την σάλτσα απο πάνω, φέρτε στο τραπέζι και σερβίρετε!

Προηγούμενο άρθροTo Προφιτερόλ του Βούδα
Επόμενο άρθροΖυμαρικά στο Φούρνο με μπεσαμελ και λαχανικά