Το Κοτόπουλο στο Φούρνο με Αρακά είναι ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο που συνδυάζει την ευκολία της προετοιμασίας με την πλούσια γεύση. Είναι ιδανικό για ένα καθημερινό τραπέζι, προσφέροντας ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Εγώ το σερβίρω συχνά και είναι πάντα επιτυχία!
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκκαλο
Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια
4 – 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κ.γ. ξηρή ρίγανη
1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
1 κ.γ πάπρικα (ανάλογα την προτίμηση)
2/3 φλιτζάνι φρέσκο ή αποψυγμένο αρακά
Για το σερβίρισμα :
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C
Αρχικά, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ελαφρά, τοποθετείτε στο τηγάνι το κοτόπουλο και σοτάρετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετήστε τα κομμάτια πατάτας, ρίξτε τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι ότου οι πατάτες να είναι χρυσαφένες σε όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το τεμαχισμένο σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέστε το βούτυρο, το λευκό κρασί και το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ανακατέψτε τον αρακά και σιγοβράστε για 4-5 λεπτά.
Στην συνέχεια, εάν το τηγάνι δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρέξ βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε 20-25 λεπτά στους 170 ο Κελσίου στις αντιστάσεις.
Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό και ραντίζετε με χυμό λεμονιού, αν θέλετε.
Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο στο Φούρνο με Αρακά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο στο Φούρνο με Αρακά σας απίστευτο! Για πιο τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο, μπορείτε να το αφήσετε να στεγνώσει καλά στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το μαγείρεμα. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό λευκό κρασί, θα δώσει απίστευτο άρωμα στο φαγητό. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό κότας στο τηγάνι μαζί με το κρασί. Μην παραψήσετε τον αρακά, ειδικά αν είναι φρέσκος, για να διατηρήσει το ζωντανό του χρώμα και την υφή του.
ΠΗΓΗ: omgchocolatedesserts.com










