Το Κοτόπουλο ψητό σαν σούβλας είναι η τέλεια λύση για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα καθημερινό γεύμα που απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Με τον σωστό τρόπο ψησίματος, η πέτσα του γίνεται τραγανή και χρυσαφένια, ενώ το κρέας του μένει απίστευτα ζουμερό. Εγώ το σερβίρω με πατάτες φούρνου ή μια μεγάλη σαλάτα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κοτόπουλο ψητό σαν σούβλας
Θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, το Κοτόπουλο ψητό σαν σούβλας. Είναι μία συνταγή που μας δίνει ένα ζουμερό κοτόπουλο με απίστευτα τραγανή πέτσα, γεμάτο αρώματα, και εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται πολύ κόπο.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο ψητό κοτόπουλο, θα χρειαστούμε:
- 1 ολόκληρο Κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
- 1 Πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες)
- Βούτυρο (μαλακό)
- Μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Γλυκιά πάπρικα
- Σκόνη σκόρδου
- Κουρκουμάς
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
Instructions
Αρχικά, παίρνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε σχολαστικά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με το βούτυρο και τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της επιλογής μας, κάνοντάς του ένα ελαφρύ μασάζ για να εισχωρήσουν οι γεύσεις. Για να προσθέσουμε επιπλέον υγρασία και άρωμα, τοποθετούμε μερικές φέτες πορτοκαλιού μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου.
Έπειτα, το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα από πάνω και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στον φούρνο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο ψητό σαν σούβλας σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Η σωστή θερμοκρασία: Η αρχική υψηλή θερμοκρασία βοηθά να ροδίσει γρήγορα η πέτσα, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία στο υπόλοιπο ψήσιμο διατηρεί το κρέας ζουμερό.
- Η σχάρα: Η χρήση της σχάρας είναι απαραίτητη για να ψηθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και να γίνει η πέτσα του τραγανή.
- Το πορτοκάλι: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά, όπως κλαράκια δεντρολίβανο ή θυμάρι, μαζί με το πορτοκάλι, για πιο έντονο άρωμα.
- Το μασάζ: Το ελαφρύ μασάζ είναι το μυστικό για να απορροφήσει το κοτόπουλο όλα τα αρώματα και τις γεύσεις.










