Τα Κουλουράκια πατισερί είναι μία συνταγή που συνδυάζει την αφράτη ζύμη με την πλούσια γεύση του βουτύρου και τη γλυκιά επίγευση του μελιού. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον πρωινό σας καφέ ή να γλυκάνουν τις απογευματινές σας στιγμές. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια και γίνονται χαμός!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κουλουράκια πατισερί

Ένα πιάτο γεμάτο με αφράτα Κουλουράκια πατισερί, πασπαλισμένα με ζάχαρη και μέλι.

Κουλουράκια πατισερί. Είναι μία συνταγή της χρυσοχέρας Reggina Filippou, την οποία ευχαριστώ θερμά για αυτήν την υπέροχη δημιουργία! Αυτά τα κουλουράκια είναι τόσο αφράτα και νόστιμα που δεν έχω λόγια, γίνονται απλά ανάρπαστα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια Ζεστό γάλα
  • 1 φακελάκι Ξερή μαγιά
  • 3/4 φλιτζανιού Ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού Βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζανιού Μέλι
  • 6 με 7 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επάλειψη και το γέμισμα:

  • Εξτρά Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Εξτρά Ζάχαρη
  • Μέλι
  • 1 Κρόκο αυγού
  • Λίγο Γάλα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα αφράτα και νόστιμα κουλουράκια.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, η οποία πρέπει να είναι μαλακή, αφράτη και εύπλαστη. Ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπολ το ζεστό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 με 4 μπάλες και την ανοίγουμε σε φύλλο.

Κάνουμε επάλειψη με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Διπλώνουμε το φύλλο, το κόβουμε σε λωρίδες και τις στριφογυρνάμε. Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο του αυγού, διαλυμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, κάνουμε επάλειψη με λίγο μέλι.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κουλουράκια πατισερί σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ζύμη: Μην προσθέσετε όλο το αλεύρι από την αρχή. Προσθέστε το σταδιακά μέχρι να έχετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Βούτυρο: Το βούτυρο για την επάλειψη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να απλωθεί εύκολα.
  • Μέλι: Η επάλειψη με μέλι αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο τους δίνει υπέροχη γεύση και λάμψη.
  • Φούσκωμα: Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον, χωρίς ρεύματα, για να γίνει πιο αφράτη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή