Λουκουμάδες με ανθότυρο και λεμόνι

Είναι γρήγοροι και απλοί είναι νόστιμοι, φρέσκοι και μαλακοί ακόμα και μετά από 3 ημέρες. 

Συστατικά:

3 αυγά
45 g βουτύρου, λιωμένο και ελαφρώς να κρυώσει
μια πρέζα αλάτι
300 g αλεύρι
12 γρ. Μπέικιν πάουντερ
100 g ζάχαρης
2 ΠΛΗΡΕΣ κουτάλιες ξύσμα λεμονιού
10 g ζάχαρη βανίλιας
320 γρ τυρί ανθότυρο

ζάχαρη για να κυλήσουμε τους λουκουμάδες στο τέλος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
Ανακατέψτε το λιωμένο και δροσερό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ (ανακατέψτε τη μπεικιν με το αλεύρι), ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας και ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά και ανακατέψτε το ανθότυρο.
Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, οπότε πρέπει να τη ζυμώσετε με μιξερ βάσης με το γάτντζο, δεν μπορείτε να τη ζυμώσετε με τα χέρια σας. Ζυμώστε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Ζυμώστε καλά!

Ζεσταίνετε το λάδι και χρησιμοποιήστε δύο κουτάλια για να σχηματίσετε λουκουμάδες. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Γυρίστε τους μερικές φορές για να τα τηγανίσετε ομοιόμορφα. Βγάλτε τα σε μια πετσέτα κουζίνας
για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.
Μην βάζετε πολλούς λουκουμάδες στο τηγάνι, καθώς η θερμοκρασία του λαδιού μειώνεται.
Η θερμοκρασία του λαδιού είναι σημαντική. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή, ούτε πολύ δροσερό, αλλιώς οι λουκουμάδες θα τηγανίζονται στο εξωτερικό και θα παραμείνουν ωμοί στο εσωτερικό. Όταν θερμαίνετε το λάδι, μειώστε το σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίστε το. Ενώ είναι ζεστό, ρίξτε τους λουκουμάδες στη ζάχαρη (σε απλή ζάχαρη).

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με λαζάνια
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)