Τα μακαρόνια ογκρατέν αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα comfort food που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου. Επιπλέον, αυτή η κλασική συνταγή Mac ‘n’ Cheese συνδυάζει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ με την πλούσια γεύση των τυριών, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο που ικανοποιεί τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Ταυτόχρονα, η απλότητα των υλικών καθιστά αυτή τη συνταγή ιδανική για οποιαδήποτε περίσταση.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μακαρόνια Ογκρατέν με τυριά

Μακαρόνια Ογκρατέν με τυριά

Ανακάλυψε την τέλεια συνταγή για μακαρόνια ογκρατέν με τυριά, ένα λαχταριστό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σου comfort food! Με μια κρεμώδη σάλτσα και τραγανή κρούστα από τυριά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα που όλοι θα λατρέψουν.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. μικρά μακαρόνια της επιλογής μας
  • 30 γρ. βούτυρο lurpak
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 200 γρ. μίγμα τυριών (παρμεζάνα, cheddar και όποιο άλλο θέλετε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Instructions

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια μου 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που μου προτείνει η συσκευασία. Αυτό το κάνω επειδή θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στον φούρνο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει ενώ προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Προσέχω να μην κάψει το μείγμα.
  3. Αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα μου, προσθέτω το γάλα σε 3-4 δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα έντονα. Όταν η μπεσαμέλ μου είναι έτοιμη, κατεβάζω από το μάτι και προσθέτω περίπου τα 150 γρ. από τη μοτσαρέλα και 150 γρ. από το μείγμα τυριών συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και πολύ ελαστικό μείγμα.
  4. Αδειάζω μέσα στα τυριά τα μακαρόνια που πρίν έχω σουρώσει καλά κι ανακατεύω. Φροντίζω όλα τα μακαρόνια να καλυφθούν με τη σάλτσα τυριού.
  5. Αδειάζω σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 25χ35εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζω τα τυριά που έχω κρατήσει. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά μου.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Μακαρόνια Ογκρατέν

  • Η σάλτσα: Για μια πιο κρεμώδη και πλούσια γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα με περισσότερα λιπαρά.
  • Η επιλογή τυριών: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι τυριά θέλεις, αλλά η παρμεζάνα, η μοτσαρέλα και το cheddar δίνουν την καλύτερη ισορροπία γεύσης και υφής.
  • Το ψήσιμο: Μην ψήσεις το φαγητό παραπάνω από όσο χρειάζεται, γιατί τα μακαρόνια μπορεί να γίνουν πολύ μαλακά και να χάσουν τη συνοχή τους.