Συστατικά

για περίπου 22/25 μπισκότα των 50 γρ.:
500 γρ αλεύρι 00
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια σκόνη κακάο
80 γραμμάρια μέλι
100 γρ βούτυρο
300 ml γάλα
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3/4 τριμμένα γαρίφαλα
1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού κανέλα
τριμμένο ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι

Για το γλάσο
300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας 50%.
60 γρ βούτυρο

Για να διακοσμήσετε
μαρμελάδα πορτοκαλιού
Τριμμένο φυστικη αιγινης

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, όπου στη συνέχεια θα δουλέψετε όλα τα υλικά, προσθέστε πρώτα την κρυσταλλική ζάχαρη.
Τώρα προσθέστε κανέλα και γαρύφαλλο στην ποσότητα που προτιμάτε.
Τώρα ρίχνουμε μέσα το βούτυρο λιωμένο σε μπεν μαρί.
Τώρα προσθέστε το μέλι και μετά την σκόνη κακάο.
Το μόνο που μένει είναι να προσθέσουμε το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν αυτά τα πρώτα υλικά. Προσέξτε να εξαλείψετε τυχόν εξογκώματα που υπάρχουν.
Μόλις αποκτήσετε ένα λείο μείγμα, μπορείτε να αρχίσετε να ρίχνετε το γάλα, λίγο-λίγο. Δουλέψτε με τη σπάτουλα για να την ενσωματώσετε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας μερικές κουταλιές αλεύρι 00 και δουλεύουμε ξανά με τη σπάτουλα. Θα προχωρήσετε έτσι, εναλλάσσοντας γάλα και αλεύρι, μέχρι να ενσωματώσετε όλη την ποσότητα αυτών των δύο υλικών.
Θα δουλέψετε με τη σπάτουλα μέχρι να αποκτήσετε ένα συμπαγές, μαλακό αλλά όχι πλέον κολλώδες μείγμα και επομένως να δουλεύετε με τα χέρια σας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Τώρα πάρτε μια χούφτα ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα που θα πρέπει να την ισιώσετε ελαφρώς. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να σχηματίσετε όλα τα μπισκότα σας.(23)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Τα μπισκότα πρέπει τώρα να τα αλείψετε με μαρμελάδα πορτοκαλιού, την οποία θα έχετε κάνει πιο ρευστή ζεσταίνοντάς την για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό.

Τώρα φτιάξτε το γλάσο. Προσθέστε τα κομμάτια του μαλακού βουτύρου στη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού ώστε να λιώσουν εντελώς. θα πρέπει να πάρετε ένα παχύρρευστο, γυαλιστερό γλάσο.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, δημιουργήστε μια στρώση γλάσο στα μπισκότα σας.
Το μόνο που μένει είναι να διακοσμήσουμε με λίγο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 2 ώρες (ακόμη και στο ψυγείο) ή μέχρι να μην κολλάει πλέον το γλάσο.

Photo: kikakitchen