Τα Μεθυσμένα Κουλουράκια είναι ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκό που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του, το άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, και φυσικά, το σιρόπι που τα κάνει τόσο ζουμερά. Είναι ιδανικά για περιόδους νηστείας ή για όσους αναζητούν ένα γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μεθυσμένα Κουλουράκια

Τι υπέροχο, νηστίσιμο γλυκάκι, τα Μεθυσμένα Κουλουράκια! Αυτά τα αρωματικά και σιροπιαστά κουλουράκια, γεμάτα με καρύδια και πορτοκάλι, είναι η τέλεια επιλογή για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή να τα προσφέρεις σε φίλους και οικογένεια.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Μεθυσμένα Κουλουράκια θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι (περίπου 200 ml) Ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 1 ποτήρι (περίπου 200 ml) Λευκό κρασί
- 50 γρ. Ινδοκάρυδο
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ.)
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 2 Βανίλιες
- Μισό κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
Για τη γέμιση:
- 1 κούπα Καρύδια τριμμένα
- 1 κουταλιά Μαρμελάδα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια Νερό
- 2 ποτήρια Ζάχαρη
- 1 ποτήρι Μέλι
- 1 ολόκληρο Πορτοκάλι σε φέτες
Για το τύλιγμα:
- 150 γρ. Ινδοκάρυδο
Instructions
- Προετοιμασία Ζύμης:
Σε μια λεκάνη, ξεκινάμε ρίχνοντας το λάδι και το κρασί, προσθέτουμε τη βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται για τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο, ώστε να είναι πιο εύκολη στο άνοιγμα και τη διαχείριση. - Πλάσιμο και Γέμισμα:
Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε μικρό, λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα από την επιθυμητή γέμιση στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο, δίνοντας του είτε οβάλ είτε στρογγυλό σχήμα, ανάλογα με την προτίμησή μας, φροντίζοντας να κλείσει καλά η γέμιση μέσα. - Ψήσιμο και Σιροπιάσμα:
Τοποθετούμε τα γλυκάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να ψηθούν σωστά. Παράλληλα, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι. Μόλις βγουν τα γλυκάκια καυτά από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε αμέσως, βουτώντας τα στο ζεστό σιρόπι. Αμέσως μετά, τα τυλίγουμε γενναιόδωρα με τριμμένη καρύδα.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι!
Η Συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Notes
Tips για τα Τέλεια Μεθυσμένα Κουλουράκια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μεθυσμένα Κουλουράκια σας ακόμα πιο νόστιμα και αρωματικά. Μην παραζυμώσετε τη ζύμη, μόλις ενωθούν τα υλικά είναι έτοιμη. Για το σιρόπι, μπορείτε να προσθέσετε και μία φλούδα λεμονιού μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού για ακόμα περισσότερο άρωμα. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ, γιατί τα κουλουράκια είναι ζεστά και θα το απορροφήσουν εύκολα. Το να τυλίξετε αμέσως τα κουλουράκια στο ινδοκάρυδο, όσο είναι ακόμα ζεστά και σιροπιασμένα, θα βοηθήσει το ινδοκάρυδο να κολλήσει καλύτερα. Μπορείτε να φυλάξετε τα μεθυσμένα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.