Η μελιτζάνα με ρεβίθια και τυρί στο φούρνο είναι από εκείνες τις συνταγές που γεμίζουν το σπίτι με μυρωδιές και ζεστασιά. Καθώς ο καιρός κρυώνει, εγώ προτιμώ να μαγειρεύω μέσα, και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να περάσω δημιουργικά την ώρα μου στην κουζίνα. Λατρεύω να μαγειρεύω με χρώματα, μυρωδικά και υλικά που θυμίζουν Μεσόγειο. Η γεύση της μελιτζάνας, τα ρεβίθια, η πλούσια σάλτσα ντομάτας και το λιωμένο τυρί δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό που θα ενθουσιάσει κάθε ουρανίσκο.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μελιτζάνα γεμιστή με Ρεβύθια

μελιτζάνα με ρεβίθια και τυρί στο φούρνο

Φτιάχνω το αγαπημένο μου πιάτο, τη μελιτζάνα γεμιστή με ρεβύθια και μοτσαρέλα, ένα φαγητό γεμάτο χρώματα και μεσογειακά αρώματα που είναι ιδανικό για τις κρύες νύχτες. Η συνταγή περιλαμβάνει τηγανητή μελιτζάνα και ψητά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας, χαρίσα και ελληνικό γιαούρτι, δίνοντας ένα αποτέλεσμα απολύτως νόστιμο.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και τηγανισμένες με ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο και 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 μεγάλο σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 2-3 ντομάτες φρέσκες, κομμένες και ψημένες
  • 1 κονσέρβα (ή βάζο) καλής ποιότητας σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
  • 1 κονσέρβα 500 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Ξερό μαϊντανό
  • Σκόνη σκόρδου
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μμεσογειακά βότανα και μπαχαρικά (όπως ρίγανη, πάπρικα, θυμάρι)
  • Λίγη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει, για επικάλυψη

Instructions

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες στη μέση. Τις χαράζω ελαφρά και τις τηγανίζω με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σε ένα ταψί, τοποθετώ τις μισές ψημένες μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Προσθέτω γύρω τους τις ψημένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου.

Σε ένα μπολ, ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, τα ρεβίθια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, τον λιωμένο σκόρδο, τα αποξηραμένα βότανα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα.

Ρίχνω το μείγμα πάνω από τις μελιτζάνες στο ταψί. Φροντίζω να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Πασπαλίζω από πάνω τη μοτσαρέλα ή το τυρί της επιλογής μου και ψήνω στον φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Μόλις βγει από τον φούρνο, αφήνω να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρω. Συνοδεύω με μια κουταλιά ελληνικό γιαούρτι για δροσιά και έξτρα νοστιμιά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τη Μελιτζάνα γεμιστή

  • Η γεύση: Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με μεσογειακά βότανα και μπαχαρικά. Η ποικιλία τους θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στη μελιτζάνα γεμιστή με ρεβύθια.
  • Η υφή: Η προσθήκη  γιαουρτιού στη σάλτσα την κάνει απίστευτα κρεμώδη.
  • Το ψήσιμο: Το σύντομο ψήσιμο στον φούρνο ενώνει όλες τις γεύσεις και λιώνει τη μοτσαρέλα, δημιουργώντας ένα τέλειο αποτέλεσμα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: