Μελιτζάνες στο τηγάνι με σιρόπι ροδιού

Υλικά

2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
μισή πράσινη κόκκινη πορτοκαλί πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο κόλιανδρο
1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε το κορν φλάουερ,το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλοι οι κύβοι.
Το άμυλο εμποδίζει τις μελιτζάνες ν απορροφήσουν λάδι στο τηγάνισμα.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο,τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν.
Στο τέλος της διαδικασίας βάζουμε το κόλιανδρο,το πιπέρι,το ξύδι και την μελάσα ροδιού.
Ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε περισσοτερες συνταγές εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

🍀Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνες με σκόρδο

Υλικά

3 μελιτζάνες

Σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη,
λίγο αλάτι
1/2 γλ Σκόρδο σκονη
μαϊντανό
ξύδι.

Εκτέλεση

Καθάρισα 3 μελιτζάνες, τις έκοψα κατά μήκος, τις αλάτισα και τις περιέχυσα με κρύο νερό.
Σε αυτό το διάστημα έφτιαξα σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόψα τις σκελίδες σκόρδο και τις τηγάνισα σε καυτό λάδι για ένα λεπτο και ρίχνουμε 1 κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι και η σάλτσα είναι έτοιμη, δεν παίρνει 10 λεπτά γιατί οι ντομάτες είναι έτοιμες.
Έριξα στις μισες μελιτζάνες τη σάλτσα και πασπάλισα με σκόρδο και μαϊντανό

ενω τις άλλες μισες τις αλάτισα, τις πασπαλίσαμε με σκόρδο, μαϊντανό και ξύδι.

Εκτός από αυτά έκοψα και τυρί.

🍀Καλή όρεξη και καλό βράδυ 🍀

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά Κριτσίνια με σουσάμι
Επόμενο άρθροΦτιάξτε την παραδοσιακή Ισπανική παέγια με μπακαλιάρο, μύδια και γαρίδες