Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
3 μήλα Ζαγοράς
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζαχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ κορν φλάουρ ή αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, καθαρίζοντας πρώτα τα μήλα.
Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.


Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170ºC.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε κάθε φύλλο με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.

Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.
Αυτά θα είναι τα καπάκια της πίτας μας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί. Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω. Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.

Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα διπλώνοντας διαγώνια και τα κλείνουμε. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρεμμυδόπιτα και τυρί
Επόμενο άρθροΤο cheesecake της Ιταλίδας Γιαγιάς μου.