Υλικά

1 κιλό μοσχάρι μπούτι σε μικρές μπουκιες
5 μελιτζάνες μεγάλες φλασκες σε μακρόστενες φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σέ ροδελες
1 πιπεριά Φλωρίνης και μια πορτοκαλι σε ροδελες
Λίγο μαϊντανο ψιλοκομμένο
3 σκελ σκόρδο λιωμένες
1 καρότο σε φέτες
Αλάτι πιπέρι κάρυ πάπρικα γλυκιά ρίγανη και ενας κύβος κρέατος
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι τοματοχυμο

Εκτέλεση

Ψήνουμε από βραδις τις μελιτζάνες σε λαδόκολλα με λάδι και αλάτι να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε μπωλ και στο ψυγείο όταν κρυώσουν
Σε μπωλ αποβραδίς βάζουμε το κρέας πλυμένο και ανακατευουμε με τα μπαχαρικά
Ρίχνουμε στο κρέας και τα λαχανικά μας και το αλάτι και ανακατεύουμε
Σκεπάζουμε με καπάκι και βαζουμε στο ψυγείο
Την άλλη μέρα ρίχνουμε στη χύτρα 1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας μας και αφήνουμε να σωταριστει πολύ καλά
Κατόπιν ρίχνουμε τον τοματοχυμο και 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε για μισή ώρα με κλεισμένο καπάκι να βράσει
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος στην άκρη και ρολαρουμε και τοποθετούμε σε πυρεξ..όταν τελειώσουμε ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ψήνουμε μέχρι να μελώσουν

H Εκτέλεση είναι της κας Aristea Mpesiri και η συνταγή από της Οι συνταγες της Ρεας

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες!!

Ένα πιάτο Μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι μια γευστική επιλογή που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν. Αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το Μοσχαράκι με μελιτζάνες μαγειρεύεται αργά σε σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και μαιντανό, γίνεται τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Οι μελιτζάνες, τηγανισμένες μέχρι να χρυσαφίσουν, προσθέτουν μια υφή και μια γλυκιά γεύση που ταιριάζει τέλεια με το μαλακό μοσχαράκι. Αυτό το πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση, σερβίρεται με ζεστό ψωμί και μια δροσερή σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. ⭐

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ελιά
7-8 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 κ.σ πελτέ

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας από τις δύο μεριές μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο τσιγαρίζω λίγο και προσθέτω τις ντομάτες και 2 1/2 ποτήρια νερό και βράζω μεχρι να μαλακώσει το κρέας!
Εχω κόψει τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις εχω βαλει μισή ώρα σε αλατόνερο.Τις στραγγίζω και τις τηγανίζω ελαφρά! Τις βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.Οταν το κρέας μου ειναι σχεδόν ετοιμο προσθέτω τις μελιτζάνες αλάτι πιπέρι τον μαιντανό και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό!!! Αφήνω να βράσουν ολα μαζί μεχρι να δέσει η σαλτσα και να μείνει με το λάδι τους!!

Καλή επιτυχία!!

H συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κρασιού και λαχανικά
Επόμενο άρθροΝηστίσιμες σιροπιαστές φλογέρες με Ινδική Καρύδα.