Τα μπισκότα λεμονιού είναι η απόλυτη επιλογή για εσάς που θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό γλυκό χωρίς κόπο. Το άρωμα του λεμονιού γεμίζει το σπίτι και η γεύση τους είναι τόσο δροσερή, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τα τρώτε. Δοκιμάστε τα και θα δείτε!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπισκότα λεμονιού

Μπισκότα λεμονιού

Πολλές φορές, το μόνο που θέλω είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που να είναι και νόστιμο, και εύκολο. Έτσι, έφτιαξα αυτά τα υπέροχα μπισκότα λεμονιού για να τα στείλω στην πεθερούλα μου στο νησί. Είναι τα πιο μυρωδάτα μπισκότα που έχω δοκιμάσει και η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα την φτιάχνετε συνέχεια.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα μας, θα χρειαστούμε:

  • 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 Αυγό
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα.

1. Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύω.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. μετά, τα προσθέτω σταδιακά στο υγρό μείγμα, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.

4. Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθω σε στρογγυλό σχήμα. εγώ τα έκανα 30 γραμμάρια το καθένα.

5. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Χριστοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπισκότα λεμονιού σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Δοσολογία: Για να είναι όλα τα μπισκότα σας ομοιόμορφα, μπορείτε να τα ζυγίσετε. Το 30 γρ. είναι μια καλή ποσότητα για ένα ωραίο μέγεθος.
  • Λαδόκολλα: Μην ξεχάσετε τη λαδόκολλα στο ταψί. Θα σας γλιτώσει από τον κόπο του καθαρίσματος και τα μπισκότα δεν θα κολλήσουν.
  • Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, αλλά με προσοχή.
  • Ψήσιμο: Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή