Μπισκότα τετράγωνα που θυμίζουν πάστα φλόρα γιατί μοσχοβολάνε βούτυρο και πορτοκάλι και είναι ενωμένα μεταξύ τους με μαρμελάδα σπιτική.

 Υλικά για 50 κομμάτια περίπου

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 450γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 125γρ. της επιλογής σας

Εκτέλεση 

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το τριμμένο αμύγδαλο.
  2. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά κι αφού ενσωματωθούν σταματάτε το μίξερ.
  3. Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού ή λεμονιού, τη βανιλίνη και το μίγμα με το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάτε το ζύμωμα, χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.
  5. Βάζετε το πρώτο μέρος της ζύμης ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, την πατάτε λίγο με το χέρι να πλατύνει και στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστά περίπου. Με ένα μαχαίρι χαράζετε και κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια τα οποία αραδιάζετε στα ταψιά που ετοιμάσατε.
  6. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα μπισκότα και αφού κρυώσουν τα παίρνετε ανά δύο και τα ενώνετε μεταξύ τους με λίγη μαρμελάδα της επιλογής σας.

Ευχαριστούμε την Ιωάννα Σταμούλου 
Προηγούμενο άρθροΈνα καλοκαιρινό πρωινό διακοπών…τα έχει όλα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Αυγού