Μπουρέκια με πατάτα και πράσο

 

Συστατικά

4 μέσες ψιλοκομμένες, βραστές πατάτες
2 ψιλοκομμένα πράσα (4-5 φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι / λευκό πιπέρι
2 κσ κουρκουμάς
1/4 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
Ζύμη κουρού
σιμιγδάλι σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

Γυρίστε τη ζύμη από το κουτί πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αφήστε να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου – περίπου 30 λεπτά.

Βράστε και όταν είναι αρκετά δροσερές ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε σε πολύ μικρά κομμάτια  και αφήστε τα στην άκρη.

Σοτάρετε το πράσο απαλά στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πατάτες και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν εντελώς.

 

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Κόψτε την ζύμη σε 4 κομμάτια και συνολικά 8 κομμάτια(2 φύλλα ζύμης). Τεντώστε τα κάθε κομμάτι σε τετράγωνη μορφή περίπου 12-15 εκ το τετράγωνο.

Συμπληρώστε κάθε τετράγωνο με περίπου 4-5 κουταλάκια του γλυκού γεμάτο πατάτα / πράσα και κλείστε, γωνία προς τη γωνία. Μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί ελαφρά αλεύρομένο με σιμιγδάλι.

Βουρτσίστε με το ελαιόλαδο, κόβετε τα ανοίγματα στις κορυφές και ψήνετε σε φούρνο 250 βαθμών για μόλις 10 λεπτά έως ότου οι πίτες φουσκόσουν και είναι χρυσαφένιες.

Σερβίρετε κατευθείαν από το φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Σε θέλετε να το ξαναζεστάνετε, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και ζεστάνετε σε φούρνο 180 βαθμών για 10-15 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με γιαούρτι και φρέσκια μέντα….λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο Χοιρινό στο φούρνο που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας