Αν ψάχνεις για ένα φαγητό μελιτζάνας που να είναι τόσο χορταστικό όσο και ελαφρύ, τότε αυτό το Ογκρατέν μελιτζάνας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Είναι μια συνταγή που αποδεικνύει ότι τα απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιάτο-αποθέωση της γεύσης.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ογκρατέν μελιτζάνας

Ογκρατέν μελιτζάνας
Mια συνταγή για Ογκρατέν μελιτζάνας, ένα φαγητό που είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο στην παρασκευή του. Είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα γευστικό βραδινό.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

  • 3 Μελιτζάνες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σάλτσα ντομάτας (περίπου 250 γρ.)
  • Τριμμένο σκόρδο (1 σκελίδα)
  • Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 Μικρά γιαούρτια (150-200 γρ. το καθένα)
  • 2 Αυγά
  • Τριμμένη φέτα (περίπου 150 γρ.)
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί (περίπου 100 γρ., π.χ. γκούντα, ένταμ)

Instructions

Κόβω τρεις μελιτζάνες σε φέτες και τις τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις αλατίζω και από τις δύο πλευρές και ρίχνω ελαιόλαδο. Ψήνω στο γκριλ για 15-20 λεπτά.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βγάζω τις μελιτζάνες και τις τοποθετώ σε ένα πυρέξ που έχω λαδώσει. Από πάνω ρίχνω σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο σκόρδο και μπόλικο μαϊντανό.

Στη συνέχεια, ανακατεύω δύο μικρά γιαουρτάκια με δύο αυγά και ρίχνω το μείγμα από πάνω. Στο τέλος, προσθέτω τριμμένη φέτα και τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνω στον φούρνο για 40 λεπτά.

Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη σε όλους.

Η Συνταγή είναι της κας Olga Olgaki

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Ογκρατέν

  • Ψήσιμο μελιτζάνας: Το ψήσιμο των μελιτζανών στο γκριλ πριν τις βάλεις στο ταψί είναι το μυστικό για να μην λασπώσουν και να αποκτήσουν μια ωραία καπνιστή γεύση.
  • Γιαούρτι: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες, ανάλογα με το πόσο πλούσιο θέλεις να γίνει το αποτέλεσμα.
  • Τυριά: Η φέτα δίνει αλμύρα και παραδοσιακή γεύση, ενώ το κίτρινο τυρί λιώνει όμορφα και δημιουργεί μια λαχταριστή κρούστα.