Οι Πάστες κρέμα σοκολάτας είναι ένα φανταστικό γλυκό για κάθε περίσταση. Η βελούδινη υφή της κρέμας σε συνδυασμό με τη γεύση της σοκολάτας και του κακάο είναι απλά ακαταμάχητη. Εγώ τις φτιάχνω συχνά και είναι πάντα η αγαπημένη μου επιλογή για ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πάστες κρέμα σοκολάτας

Αγαπάτε τη σοκολάτα όσο εγώ; Αν ναι, τότε έχω για εσάς τις πιο εύκολες και νόστιμες Πάστες κρέμα σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό που γίνεται εύκολα, γρήγορα, είναι δροσερό και πολύ ελαφρύ. Πάμε να τις φτιάξουμε μαζί!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες πάστες, θα χρειαστούμε:
- 600 ml Γάλα
- 3 κ.σ. (γεμάτες) Νισεστέ
- 3 κ.σ. Κακάο άγλυκο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 Βανίλια
- 4 κομμάτια (περίπου 50-60 γρ.) Κουβερτούρα
- Ινδοκάρυδο για επικάλυψη
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι για γαρνίρισμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκό.
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το νισεστέ, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
2. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
3. Μόλις η κρέμα πήξει, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Παίρνω φλιτζάνια του τσαγιού, τα βρέχω με νερό και τα τινάζω καλά για να φύγει το περιττό. Ρίχνω την κρέμα μέσα στα φλιτζάνια, τα σκεπάζω με μια μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο.
5. Αφήνω τις πάστες στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά.
6. Για να τις ξεφορμάρω, γυρίζω το φλιτζάνι ανάποδα και χτυπάω ελαφρά στον πάτο. Βγαίνουν πολύ εύκολα! Στη συνέχεια, κυλάω τις πάστες στο ινδοκάρυδο και τις διακοσμώ με ένα γλυκό κεράσι, αν έχω.
Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι πάστες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι πολύ σημαντικό για να μην σβολιάσει η κρέμα και να γίνει λεία και βελούδινη.
- Ξεφορμάρισμα: Το μυστικό είναι να βρέξετε ελαφρά τα φλιτζάνια με νερό πριν ρίξετε την κρέμα, έτσι θα ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα.
- Διακόσμηση: Εκτός από ινδοκάρυδο και κεράσι, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη σοκολάτα ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Γάλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή ακόμα και κάποιο φυτικό γάλα αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή.